Ηράκλειο

Βραδιά μνήμης αφιερωμένη στο σπουδαίο ιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη

Οι Κρήτες Αμερικής τιμούν τον σπουδαίο γιατρό

Βραδιά Τιμής και Μνήμης λαμβάνει χώρα αφιερωμένη στο γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη.

Η βραδιά πραγματοποιείται από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής (PΑΑ), το Κληροδότημα της Παγκρητικής για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (ΠαΚ), τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης», την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής κ. Οδυσσέας - Ιωάννης Λ. Ζώρας.

 

Για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Κρητικού, θα μιλήσει η Προέδρος του Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. Άννα Γιαννούλια η οποία θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον πρώην Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για τα ΑΕΙ της Κρήτης, κ. Μιχάλη Καραταράκη.

 

Το «Βραβείο ιατρού Ιωάννη Γ. Χριστάκη» που έχει θεσπίσει από το 2001, η επιτροπή κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής, απονέμεται στον καλύτερο νεοεισαγόμενο φοιτητή, ο οποίος αποφοίτησε από Λύκειο του Νομού Λασιθίου και εισήχθη με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων σε τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το βραβείο είναι ετήσιο, δίδεται σε φοιτητές των δύο Ιδρυμάτων εναλλάξ και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1.500 δολαρίων, που προέρχεται από το εισόδημα εισφορών των μελών του Τμήματος Σικάγου και των περιχώρων, καθώς και φίλων του Ι. Χριστάκη από την Κρήτη και την Αμερική και από μια αναμνηστική Περγαμηνή.

 

Το Βραβείο θα απονεμηθεί από το Κληροδότημα (ΠαΚ) της PAA στους φοιτητές:

 

Γεώργιο Χαμηλάκη, ο οποίος συγκέντρωσε 19.240 μόρια στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το έτος 2017 και Άννα Ατζαράκη, η οποία συγκέντρωσε 19200 μόρια στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το έτος 2018.

 

Οι παραπάνω φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις, αφού αποφοίτησαν από Λύκεια του Νομού Λασιθίου, πέτυχαν την είσοδό τους στις Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης με τα υψηλότερα μόρια και έχουν ήδη γραφτεί σε αυτές.

 

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τους: Γιώργο Τσαντάκη, Κλεάνθη Ατσαλάκη, Κωστή Ατσαλάκη.

 

Το «Βραβείο ιατρού Ιωάννου Γ. Χριστάκη», τιμά τη μνήμη του Ιωάννου Χριστάκη, και στοχεύει να συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου φοιτητών στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης.

Σχόλια