Άμοιρο ευθυνών το Υπουργείο Παιδείας: Αποκάλυψη - «βόμβα» από Μ. Σφακιανάκη, με φόντο την επικινδυνότητα του διαδικτύου

Ηράκλειο
Άμοιρο ευθυνών το Υπουργείο Παιδείας: Αποκάλυψη - «βόμβα» από Μ. Σφακιανάκη, με φόντο την επικινδυνότητα του διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας στην ενδιαφέρουσα πρόταση του κ. Σφακιανάκη

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ  της ΚΡΗΤΗ TV έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, κ. Μανόλη Σφακιανάκη ότι με δική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδεία και τον κ. Γαβρόγλου ζητήθηκε η δωρεάν διάθεση του βιβλίου της Google στα σχολεία όλης της Ελλάδας, με στόχο να μάθουν οι νέοι μαθητές το σωστό τρόπο πλοήγησης στο διαδίκτυο, μακριά από κινδύνους.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απολύτως απάντηση από το Υπουργείο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ρόλος του κράτους θα έπρεπε να βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες να γνωρίζουν του πολυποίκιλους κινδύνους του διαδικτύου με στόχο την έγκαιρη αποφυγή τους.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, με θέμα «Διαδικτυακές διαδρομές υψηλού κινδύνου - Κανόνες - Συμπεριφορές - Μύθοι και Πραγματικότητες», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Καλέσα.

Πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα μικροί μαθητές από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν από το βασικό ομιλητή και Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανόλη Σφακιανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News