Ηράκλειο

Ζωοδόχος Πηγή: Ζητούν δωρεάν σύγχρονη εκπαίδευση για όλους

«Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια»

Ημέρα ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης, διαμαρτυρίας και αγώνα είναι σε Εθνικό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο η 3η Δεκεμβρίου.

Τη λήψη δέσμης συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις της κρίσης, διεκδικούν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ανακοίνωση της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Ζωοδόχου Πηγής όπου αναφέρουν «Τα παιδιά μας με νοητική αναπηρία και αυτισμό, και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά: «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας καθημερινά με αξιοπρέπεια, για τη δια βίου εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, τη διαβίωση στην κοινότητα, τα εισοδήματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, δωρεάν σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση για όλους».

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών διεκδικούν, όπως αναφέρουν «την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε δημόσια πολιτική, μέτρο και πρόγραμμα. Διεκδικούμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση Δομών και Προγραμμάτων που προωθούν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, όπως είναι τα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.».

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε τις φωνές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια