Έκρηξη σε ελαιουργείο στον Πύργο Μονοφατσίου

Ηράκλειο
Έκρηξη σε ελαιουργείο στον Πύργο Μονοφατσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση όταν εξερράγη διαχωριστήρας

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές Αρχές όταν ειδοποιήθηκαν ότι έσκασε μηχάνημα σε ελαιοτριβείο.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ το εργοστάσιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαχωριστήρας του ελαιοτριβείου στον Πύργο Μονοφατσίου εξερράγη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο με ένα όχημα και τρεις άντρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου.

Ωστόσο η συνδρομή των πυροσβεστών δεν κρίθηκε απαραίτητη αφού δεν προκλήθηκε φωτιά από την έκρηξη στο διαχωριστήρα του ελαιουργείου.

Όμως αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων διενεργούν έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

«Ήταν πολλοί άνθρωποι στο εργοστάσιο εκείνη τη στιγμή» δηλώνει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύργου κ. Αντώνης Αντώνακης και συνεχίζει λέγοντας «ευτυχώς όμως όλοι οι άνθρωποι βρίσκονταν στην αυλή του εργοστασίου, έξω το κεντρικό κτήριο όπου δούλευαν τα μηχανήματα».

Προκαλούν σοκ οι περιγραφές του κ. Αντωνάκη αναφορικά με τον τρόπο που συνέβη το ατύχημα και είναι «θείο δώρο» πώς δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου ατόμου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρει «η ζημιά είναι ανυπολόγιστη αφού από την έκρηξη πετάγονταν παντού κομμάτια από το μηχάνημα που εξερράγη. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση ακόμη να υπολογίσει σε ευρώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το εργοστάσιο όταν έσκασε το ντεκάρτερ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News