Συγκινητική επίσκεψη από την Θεανώ Φωτίου στη Μεσαρά

Κρήτη
Συγκινητική επίσκεψη από την Θεανώ Φωτίου στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε είχε ξαναβρεθεί στην Μεσαρά η Θεανώ Φωτίου

 Σε μια πορεία αποιδρυματοποίησης κινείται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα από την Πόμπια  της Μεσαρας, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία διευκρίνισε ότι στόχος για τα ιδρύματα με παιδιά δεν είναι άλλος, είτε από την υιοθεσία ή και την αναδοχή αλλά και την φροντίδα τους μέσα σε σπίτια και όχι σε ιδρύματα στελεχωμένα με το κατάλληλο προσωπικό.

 Η Θεανώ Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία στην Πομπια και δήλωσε πως το επικουρικό προσωπικό των δομών σε όλη τη χώρα θα παραμείνει στις εργασίες του έως το τέλος του 2019 ενώ μέσα στη χρονιά θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις προκειμένου να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

 Η επίσκεψη της κ.Φωτίου έγινε σε κλίμα συγκίνησης  με την  αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου να μιλάει με ιδιαίτερα λόγια  για την επίσκεψή της το 1987 που είχε  βρεθεί πρώτη φορά στην περιοχή  για τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικής έρευνας και μαζί με την ομάδα της είχαν φιλοξενηθεί στο χώρο του Ιδρύματος.

Η κυρία Φωτίου ξεναγήθηκε και άκουσε τα αιτήματα της προέδρου Ελενης Τσικνακη και των εργαζομένων κυρίως για τις παρεμβάσεις υδρο -θερμομόνωσης που χρειάζεται το κτίριο και την άμεση ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

 Επίσκεψη της Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγύης Θ. Φωτίου και στον Άγιο Νικόλαο

Νωρίτερα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Θεανώ Φωτίου, εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Αγίου Νικολάου, μια δομή στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται τόσο για τα επιδόματα που δικαιούνται, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και για τα προγράμματα που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, αποτελεί - όπως έγινε γνωστό το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτη 2014 -2020" , "Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας".

Η κ. Φωτίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική και πρωτότυπη την συγκεκριμένη δομή, ενώ έκανε γνωστό ότι  ανάλογα κέντρα (242) λειτουργούν σ΄όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν επισκεφθεί έως σήμερα 33.000 πολίτες σύμφωνα με την καταγραφή που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε επίπεδο Δήμων, χαρακτήρισε θετική την βοήθεια και στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου ν΄απολαμβάνουν οι δημότες ουσιαστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε θεωρείται κρίσιμο το σημείο της οργάνωσης δομών και δράσεων που μέχρι σήμερα σε μεγάλο βαθμό είχαν στηριχθεί στον εθελοντισμό φορέων και μεμονομένων πολιτών,   μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Χαιρετισμό στην παραπάνω εκδήλωση, απήθυναν επίσης ο αιδ. πρωτ Γ. Τζάβλας καθώς και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News