Πλημμύρισε και το Δημόσιο ΙΕΚ που είναι... υπό κατάρρευση

Ηράκλειο
Πλημμύρισε και το Δημόσιο ΙΕΚ που είναι... υπό κατάρρευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 300 οι καταρτιζόμενοι και μόλις... 3 στο διοικητικό προσωπικό

Τοίχοι έτοιμοι να καταρρεύσουν, οροφές που στάζουν και σταδιακά πέφτουν και τζαμαρίες που δεν μπορούν να συγκρατήσουν το νερό.

Αυτά περιγράφουν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο.

Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει παραχωρήσει το ΤΕΙ προς χρήση στο ΙΕΚ. Ωστόσο, τα τελευταία πολλά χρόνια σε αυτό δεν έχει γίνει καμία επέμβαση, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Αρμόδια Αρχή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο ωστόσο κάθε φορά που οι υπεύθυνοι απευθύνονται σε αυτό παραπέμπει στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του δηλώνει αναρμόδιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΙΕΚ Ηρακλείου Μιχάλης Γραφανάκης, τα τελευταία χρόνια τα έγγραφα προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τις ανάγκες του ΙΕΚ πάνε κι έρχονται, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο οι καταρτιζόμενοι, και όλα αυτά έχουν γίνει με την έως τώρα απλήρωτη εργασία διαφόρων ειδικοτήτων και κυρίως με το φιλότιμο των ανθρώπων που αρνείται να πιστέψει ότι οι μαθητές μπορούν να κινδυνεύουν την ώρα του μαθήματος.

Στο 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου λειτουργούν φέτος 11 ειδικότητες, με 350 καταρτιζόμενους να ωφελούνται από αυτές. Την ίδια ώρα, μόνο 3 άτομα αποτελούν το διοικητικό προσωπικό. Πρόκειται για τον διευθυντή και τους δύο υποδιευθυντές, οι οποίοι εκτελούν κάθε είδους χρέος προκειμένου το 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου να λειτουργεί εύρυθμα.

Είναι ανάγκη ο αρμόδιος φορέας να ενσκήψει στα προβλήματα του ΙΕΚ Ηρακλείου, προκειμένου αυτό να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μεταλυκειακή εκπαίδευση του Ηρακλείου με αξιοπρέπεια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News