«Θύελλα» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. - Τους κάλεσαν σε απολογία επειδή άσκησαν κριτική

Ηράκλειο
«Θύελλα» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. - Τους κάλεσαν σε απολογία επειδή άσκησαν κριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος και αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της Κρήτης

Σάλο και αντιδράσεις που εκτείνονται σε όλη τη χώρα, μέσω των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων, έχει προκαλέσει η κλίση κορυφαίων συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., σε ένορκη διοικητική εξέταση.

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες καταγγελίες των συνδικαλιστών για τις σοβαρές ελλείψεις μέσων όσο όμως και πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η δράση του Ρουβίκωνα.

Με οργισμένες ανακοινώσεις τους και οι συνδικαλιστές της Κρήτης προσυπογράφουν τις καταγγελίες για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των ένστολων που γυρίζει την αστυνομία στο σκοτεινό παρελθόν.

Αναφερόμενες σε μια «μαύρη σελίδα» για τον συνδικαλισμό και την ελευθερία της έκφρασης, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης, καταδικάζουν απερίφραστα τους χειρισμούς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο κάλεσε σε απολογία για δημόσιες δηλώσεις τους αστυνομικούς, εκλεγμένους εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων και Ομοσπονδιών, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή τους, σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.

Κάθε απόφαση φίμωσης και δίωξης των συνδικαλιστών των ένστολων, μας θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος και σας ενημερώνουμε ότι, όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους.

Οι φωνές μας, σαν Ερινύες θα εξακολουθήσουν να αντηχούν στα αυτιά όλων εκείνων που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας», αναφέρει η έγγραφη καταγγελία των συνδικαλιστών της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News