Ηράκλειο

Καπετανάκειο: Ανάρτησαν ξανά το πανό μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων

Κινητοποίηση των μαθητών και των καθηγητών του Καπετανάκειου, μετά τα χθεσινά επεισόδια

Υπό τα διακριτικά βλέμματα της Αστυνομίας μπήκαν σήμερα στο Καπετανάκειο οι μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι χθες βρέθηκαν αντιμέτωποι με κουκουλοφόρους που κρατούσαν πέτρες και αφότου νωρίτερα κατέβασαν το πανό που είχαν αναρτήσει με τη φράση: «Έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν νωρίς το πρωί μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, φορείς και σωματεία, τα οποία καταδίκασαν τα χθεσινά γεγονότα τρομοκράτησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών από εθνικιστικούς κύκλους.

Νωρίς το πρωί μαθητές του Λυκείου στο Καπετανάκειο ανάρτησαν εκ νέου το πανό «Έξω ο φασισμός από τα σχολεία», στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Από τις 7.30 το πρωί συγκεκριμένα, γονείς και εκπρόσωποι σωματείων βρέθηκαν έξω από το Καπετανάκειο, ως ένδειξη συμπαράστασης στους μαθητές, με αφορμή τις χθεσινές σκηνές έντασης από ομάδα Κουκουλοφόρων οι οποίοι με υβρεολόγια και πέτρες ανά χείρας κατέβασαν το επίμαχο πανό των μαθητών.

Μειώθηκε ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη

Σε σχέση με χθες, μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν στην κατάληψη για εθνικά θέματα, ενώ σήμερα άνοιξε ένας κύκλος διαλόγου στα σχολεία για διάφορα ζητήματα.

Σήμερα, τελούν υπό κατάληψη 3 Γυμνάσια στο Ηράκλειο, 2 Λύκεια στο Ρέθυμνο και 2 ΕΠΑΛ σε Νεάπολη και Ιεράπετρα.

Δείτε εικόνες από το Καπετανάκειο:

 

Σχόλια