Ηράκλειο

Ο πολιτισμός των Αστερουσίων στο επίκεντρο Συνεδρίου

Δηλώστε συμμετοχή

Ο λαμπρός πολιτισμός και η παράδοση των Αστερουσίων.

Το Δεύτερο Συνέδριο για τα Αστερούσια οργανώνεται στις 11, 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019 από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να λάβουν  μέρος στο Συνέδριο και να στείλουν δήλωση συμμετοχής.

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας, του Παρόντος και του Μέλλοντος».

 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν:

 

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, απόγευμα, στον Πύργο.

 

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, πρωί, στον Αχεντριά και απόγευμα στο Μεσοχωριό.

 

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, πρωί και απόγευμα, στη Λιγόρτυνο.

 

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, πρωί, στον Χάρακα. Το απόγευμα θα γίνει εκδρομή –  επίσκεψη – ξενάγηση σε βυζαντινές αρχαιότητες της περιοχής.

 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι είκοσι ευρώ.

 

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  kostasmoutzouris@hotmail.gr, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

 

Στη δήλωση θα πρέπει να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δηλούντος (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) και το θέμα της υποψήφιας ανακοίνωσης,

 

Η περίληψη της υποψήφιας ανακοίνωσης, πεντακοσίων περίπου λέξεων, θα  αποσταλεί, στην ίδια διεύθυνση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

 

Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου θα κρίνει, με βάση τις περιλήψεις, ποιες από τις υποψήφιες ανακοινώσεις θα γίνουν δεκτές στο συνέδριο.

Σχόλια