Πλημμύρισε το Καπετανάκειο - Εκκένωσαν τις αίθουσες οι μαθητές

Κρήτη
Πλημμύρισε το Καπετανάκειο - Εκκένωσαν τις αίθουσες οι μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα τόσο εντός όσο και εκτός του Καπετανάκειου προκάλεσαν οι χθεσινές βροχές στο Ηράκλειο.

Οι αίθουσες πλημμύρισαν και σοβάδες και επιχρίσματα αποκολλήθηκαν, ενώ ακόμη και στα υπόγεια συγκεντρώθηκαν πολλά νερά.

Γονείς και μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη το πρωί βλέποντας  το σχολείο να έχει υποστεί ζημιές από τη βροχή.

Λόγω των υδάτων που εισέρρευσαν στο κτήριο, ο διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του το απόγευμα της Πέμπτης.

 Οι μαθητές ήταν μέσα στις αίθουσες όταν άρχισαν να γεμίζουν νερά. Με γρήγορες αποφάσεις, για να μην κινδυνεύσουν, εκκένωσαν τις αίθουσες, κλείδωσαν το σχολείο και αποχώρησαν.

Οι έντονες καταιγίδες και η ορμή των νερών προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα στο εργοτάξιο του Καπετανάκειου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου, που όμως, λόγω απουσίας του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αναστασάκη στο Εδιμβούργο, υποδείχτηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε σήμερα πλέον να γίνει αυτοψία από τις υπηρεσίες.

Αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσει τις ζημιές που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Γυμνασίου ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες σημειακές παρεμβάσεις ώστε το σχολείο να μπορέσει να λειτουργήσει την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Επίσης πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου είναι να προχωρήσει σε συνολική παρέμβαση στο κτίριο, η οποία κρίθηκε αναγκαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News