Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης: Απογοητεύτηκα από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κρήτης

Ηράκλειο
Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης: Απογοητεύτηκα από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίμενα ότι η θέση τους θα ήταν πιο ξεκάθαρη στο θέμα της εκκλησίας.

Μόνο ένας είπε ότι δεν θα ψηφίσει.

Ο πρόεδρος της παγκρήτιας ένωσης κληρικών πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης είπε σήμερα στον 98.4, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ένωσης,  ότι θέση του είναι οι κληρικοί να προχωρήσουν μαζί με την εκκλησία της Κρήτης,  κοινή γραμμή,  καθώς αυτό που εισέπραξε η αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους στο πλαίσιο Αναθεώρησης του Συντάγματος μόνο δυσκολίες θα επιφέρει στους κληρικούς.

Είπε ότι είναι απογοητευμένος από τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών , πλην ενός που εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεση του, κι εξήρε το ρόλο των ιερέων επίσης στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς κι ιστορίας.

Ο πατήρ Ζαχαρίας μίλησε για το απωθημένο του Αγίου Αθηνών αναφορικά με την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, αν και παρασύρθηκε όπως σχολίασε από την πολιτεία για την απομάκρυνση των ιερέων από την ενιαία αρχή πληρωμών, με στόχο την τοποθέτηση ακόμα 10.000 εργαζόμενων στο Δημόσιο χώρο.

Μιλώντας για την εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης είπε ότι αυτή με την αξιοποίηση της φθάνει για να πληρώσει μισθούς 2,5 μηνών στους 980 ιερείς και το διοικητικό προσωπικό των μητροπόλεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News