Τραγική ειρωνεία: Είχαν «προβλέψει» το δυστύχημα με τον 35χρονο, 6 μήνες πριν

Ηράκλειο
Τραγική ειρωνεία: Είχαν «προβλέψει» το δυστύχημα με τον 35χρονο, 6 μήνες πριν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έγγραφο με το οποίο η Πρόεδρος της Κοινότητας των Μαλάδων επεσήμανε το προβληματικό γεφυράκι

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μαλάδων από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις Μαλάδες Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο στενό γεφυράκι, που αποτελεί τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της περιοχής και ενώνει τις Μαλάδες, τον Προφήτη Ηλία, τον Άγιο Σίλα και γενικά όλο το Τέμενος.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφερόμενοι στο σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 35χρονος, Μάρκος Κάββαλος, επισημαίνουν την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης γέφυρας.

Όπως αναφέρουν, το εν λόγω γεφυράκι δεν έχει σήμανση, ή διαγραμμίσεις, δεν έχει φως, δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα ή μπάρες και αποτελεί «παγίδα» για τους οδηγούς και η ορατότητα για τους οδηγούς είναι περιορισμένη.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η πρόεδρος της περιοχής, κ. Μαρία Κυπράκη, είχε αποστείλει, από τον περασμένο Μάιο, έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες - μεταξύ αυτών - και στην Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της περιοχής και κάνοντας την πρόβλεψη για ατύχημα.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αμέσως μετά την αποκάλυψη της τραγωδίας προχώρησαν επί τόπου σε διαμαρτυρία για την κακή κατάσταση, κλείνοντας το δρόμο, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προετοιμάσουν κι άλλες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Αγίου Σίλα, Μαρία Κυπράκη, το στενό πέρασμα είναι γεμάτο καλάμια αν και υποτίθεται ότι είχε καθαρίσει εργολάβος το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό είναι το έγγραφο της κ. Κυπράκη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News