24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους κατέβηκαν εργαζόμενοι

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχοντας στη μεγάλη 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και πραγματοποιούν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

- Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.

- Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

- Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

- Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας - ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

Δεμένα τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Ως εκ τούτου, τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν σήμερα δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ, η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, άρχισε στις 00:01 σήμερα τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί στις 12 π.μ. Όπως ήταν εύλογο, σε αλλαγές δρομολογίων προχώρησαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News