Με 180.000 ευρώ ανανεώνεται η κεντρική πλατεία στο Γάζι

Ηράκλειο
Με 180.000 ευρώ ανανεώνεται η κεντρική πλατεία στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία του Γαζίου

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας "Μ. Κατσαμάνη" στο κέντρο του Γαζίου.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 180.000 ευρώ.

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας η οποία προσελκύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών, φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί σημείο συνάντησης και παιχνιδιού για κατοίκους και επισκέπτες του Γαζίου. Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχεία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ), η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού (ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους), εκσκαφές για τη διαμόρφωση υποστρώματος και νέου δαπέδου, κ.α.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέος χώρος εκδηλώσεων με σκηνή, διάφορα καθιστικά για τους πολίτες, θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, νέα παιδική χαρά, πέργκολες, θέσεις ποδηλάτων, κλπ, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα εντυπωσιακό συντριβάνι, στο κέντρο της νέας πλατείας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Θανάσης Κύρκος, Γιώργος Βαλτζάκης, Δημήτρης Τζεδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Λυδάκης (Καρίκης), η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός και η Αρχιτέκτονας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Έρρικα Ζαχαριαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News