Κουράκης: «Η ιστορία εκδικείται όσους αγνοούν τα διδάγματα της»

Ηράκλειο
Κουράκης: «Η ιστορία εκδικείται όσους αγνοούν τα διδάγματα της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του Γιάννη Κουράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών

Μετά τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας με την παρουσία του προέδρου του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ και του Φρανς Τίμερμανς υποψήφιου του ΕΣΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι περιφέρειες της Ευρώπης, ο Νότος, χρειάζονται περισσότερες και ποιοτικότερες επενδύσεις, έξυπνες πρωτοβουλίες ανάπτυξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξιόπιστες λύσεις για το περιβάλλον τον αστικό χώρο και την ύπαιθρο. 

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα δώσουν ενωμένοι τη μάχη στις ευρωεκλογές του Μαΐου με στόχο τη νίκη των δυνάμεων της κοινωνικής δικαιοσύνης της συναίνεσης και της λογικής στην Ευρώπη. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια ισχυρή προσωπικότητα που αγωνίζεται για την επικράτηση  προοδευτικών κοινωνικών και οικονομικών πολιτικών στην Ε.Ε.

Η φωνή μας θα ακουστεί με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα πάνω από τις κραυγές των ακραίων εθνικιστικών και λαϊκιστικών κύκλων που υποδαυλίζουν άσκοπες και άγονες αντιπαραθέσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. 

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά εκδικείται όσους αγνοούν τα διδάγματα της. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει επιτέλους να αναπνεύσουν με ασφάλεια μακριά από το τοξικό νέφος της επαναλαμβανόμενης λιτότητας και αβεβαιότητας. Θα οικοδομήσουν μια δημοκρατική Ευρώπη της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μακριά από διακρίσεις.

Οι περιφέρειες της Ευρώπης, ο Νότος, χρειάζονται περισσότερες και ποιοτικότερες επενδύσεις, έξυπνες πρωτοβουλίες ανάπτυξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξιόπιστες λύσεις για το περιβάλλον τον αστικό χώρο και την ύπαιθρο. Με αυτές τις αρχές, όλοι μαζί θα παλέψουμε για το μέλλον της χώρας μας, θα δώσουμε ελπίδα στη νέα γενιά και θα οικοδομήσουμε μια ανεκτική κοινωνία με ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς.»  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News