Προσοχή στο ράβδισμα λόγω... πουλιών

Κρήτη
Προσοχή στο ράβδισμα λόγω... πουλιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή στους παραγωγούς μας. Αν έχουν σκοπό να ραβδίσουν ή αν το κάνουν συχνά, ακόμα και μετά που θα νυχτώσει χρησιμοποιώντας προβολείς (προφανώς στην Κρήτη δε γίνεται κάτι τέτοιο, γίνεται όμως σε άλλες χώρες), θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ραβδίζουν ταυτόχρονα και... αποδημητικά πουλιά!

Όπως γράφτηκε χθες, μια έκθεση μετά από καταγγελία των Οικολόγων της Córdoba αποκαλύπτει ότι αυτή η νέα πρακτική προκαλεί μεγάλη θνησιμότητα σε πουλιά που προέρχονται από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Πολιτοφυλακή επιβεβαιώνει πως πολλά πουλιά καταλήγουν να πωλούνται για κατανάλωση σαν “τηγανητά πουλιά”.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η νυχτερινή συγκομιδή των ελαιώνων υπερεντατικής καλλιέργειας προκαλεί «υψηλή θνησιμότητα» σε αποδημητικά πουλιά, τα οποία επωφελούνται από το σκοτάδι για να αναπαυθούν στα ελαιόδεντρα. Πράγματι, τα στοιχεία από τους Οικολόγους δείχνουν τα πτώματα των πουλιών ανάμεσα στις ελιές που έχουν συλλεχθεί πρόσφατα.

Η έκθεση είναι τόσο πειστική, που οι τεχνικοί του Περιβάλλοντος σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη νυχτερινή συγκομιδή των ελαιώνων υπερεντατικής καλλιέργειας εξαιτίας του τεράστιου περιβαλλοντικού αντίκτυπου που προκαλεί στην πανίδα της Νότιας Χερσονήσου. Και διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα υψηλής σοβαρότητας, καθώς πολλά από αυτά τα πουλιά είναι αποδημητικά και προέρχονται από όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, που θα μπορούσε να απομείνει χωρίς πουλιά εάν συνεχιστεί αυτή η πρακτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News