«Άγνωστα» μαύρα λύματα στο Γαζανό ποταμό

Ηράκλειο
«Άγνωστα» μαύρα λύματα στο Γαζανό ποταμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρισε» ο Γαζανός ποταμός - Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους

Ξύπνησαν και είδαν το ποτάμι, το οποίο βρίσκεται μια «ανάσα» από τα σπίτια τους να έχει γίνει… μαύρο.

Ο λόγος για τους κατοίκους της περιοχής του Γαζίου, που ζουν πλησίον του Γαζανού ποταμού και οι οποίοι, έντρομοι, σήμερα το πρωί, είδαν το ποτάμι να έχει γεμίσει με μαύρα λύματα.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την εικόνα στο μέσο - περίπου - του ποταμού, στην περιοχή του Γαζίου, σήμερα το μεσημέρι.

Όπως είναι εμφανές, ο ποταμός έχει γεμίσει με μαύρα λύματα, ενώ υπάρχει και έντονη δυσοσμία στην περιοχή, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο neakriti.gr, ο φόβος των κατοίκων για την τοξικότητα των λυμάτων είναι διάχυτος, καθώς κανείς δε γνωρίζει από πού προέρχονται τα λύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει κίνδυνος και για την πανίδα του ποταμού, σε περίπτωση που τα «άγνωστα» λύματα είναι τοξικά, ενώ επισημαίνει και τον κίνδυνο που ενδεχομένως μπορεί να έχουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι, αλλά και η θάλασσα της Αμμουδάρας, στην οποία και εκβάλλει ο Γαζανός ποταμός.

Τι απαντά η ΔΕΥΑΜ;

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ), κ. Φίλιππο Σαββάκη, με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr, δεν υπάρχει καμία καταγγελία αναφορικά με τα λύματα, ούτε στην ίδια τη Δημοτική Επιχείρηση, αλλά ούτε και στις Τεχνικές της Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, πάντως, δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή στο Γαζανό ποταμό, κανένα σπάσιμο αγωγού, ούτε, όμως και υπερχείλιση, με τον ίδιο να πιθανολογεί ότι τα μαύρα λύματα προέρχονται από κάποιον ιδιώτη που, ενδεχομένως, τα έριξε στο Γαζανό ποταμό.

«Το ζήτημα θα επιληφθεί η Αστυνομία»

Σύμφωνα με τον Αξιωματικό Επιφυλακής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο και διερεύνησε το ζήτημα των λυμάτων στο Γαζανό Ποταμό, το συγκεκριμένο πρόβληαμ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και για το λόγο αυτό περεταίρω διερεύνηση θα πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως και να έχει, ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι, αρχικά, να μην υπάρξει ξανά παρεμφερές περιστατικό, πόσω μάλλον σε ένα ποτάμι, το οποίο βρίσκεται δίπλα από σπίτια και οικογένειες, αλλά και τα εν λόγω «άγνωστα» λύματα να μην αποτελέσουν εστία ρύπανσης για το Γαζανό ποταμό και, έπειτα, για τη θάλασσα της Αμμουδάρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News