Ηράκλειο

Πατήρ Ζ. Αδαμάκης: Ο κλήρος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Να ξεχάσει η Πολιτεία το «Μονομερώς».

Άνοιξε το διάλογο με την Πολιτεία, η Εκκλησία της Κρήτης στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος την άφησαν εκτός  διαλόγου κι ενημέρωσης.
Πρώτη επαφή χθες με τον υπουργό Παιδείας. Διαφορετικές οι προσεγγίσεις με τον Κώστα Γαβρόγλου .
Σήμερα οι συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους βουλευτές της Κρήτης.
Αύριο η ενημέρωση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου από  τον Υπουργό Παιδείας.
Μήνυμα του προέδρου του συνδέσμου κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρία Αδαμάκη παράλληλα μέσω του 98.4 προς την Πολιτεία ότι η δήλωση του πρωθυπουργού: «‘Η συμφωνείται ή προχωρούμε μονομερώς» δεν είναι κάτι που θα γίνει δεκτό, καθώς ο ιερός κλήρος θα προσφύγει στα Ελληνικά κι Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Ο πρόεδρος των εφημέριων πρόσθεσε ότι ακόμα και σήμερα ο διάλογος που κάνει η Κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι προσχηματικός καθώς οι αποφάσεις τους είναι ειλημμένες.

Δ. Μηλαθιανάκης: Καθοριστική η αυριανή Σύνοδος στο Πατριαρχείο
Ο  Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Κρήτης που βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με την αντιπροσωπεία ιεραρχών και Κληρικών, μιλώντας στον 98.4 είπε ότι η αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου στο Φανάρι, στην οποία μετέχει κι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου – Αυλοποτάμου Ευγένιος, είναι κρίσιμη για το μέλλον των συνομιλιών της Εκκλησίας με την πολιτεία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος , με τον Υπουργό να δίνει διευκρινήσεις για τη συμφωνία της Πολιτείας με τον Ιερώνυμο.

  Αντιδράσεις και στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Συνεχίζουν οι ιεράρχες να αμφισβητούν τους χειρισμούς του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο προσύμφωνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Ξεκαθαρίζουν ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών. 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, ο οποίος σπάνια εκφέρει λόγο δημοσίως και ήταν ένας από τους διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου όταν τελικά εκλέχθηκε το 2008 ο κ. Ιερώνυμος και δήλωσε: Δεν είχα φανταστεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα μας ανακοίνωνε τετελεσμένα από την τηλεόραση.

 

Σχόλια