Ηράκλειο

Θεμελίωση ιερού ναού Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Φόδελε

Ανήμερα της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης και η θεμελίωση του νέου Ναού στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Φόδελε - Το «παρών» έδωσε πλήθος ευσεβών χριστιανών

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε για να παρακολουθήσει την κατάθεση του Θεμελίου Λίθου του νέου Ιερού Ναού που θα χτιστεί προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης.

Νωρίτερα τελέστηκε η Θεία Λατρεία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αρχιμανδρίτη κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για το βίο της Αγίας και συνεχάρη την πρωτοβουλία του Καθηγουμένου της Μόνης αρχιμανδρίτου Παντελεήμονος για το κτίσιμο του Νέου Ναού.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κων/νος Φασουλάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κων/νος Μαμουλάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αριστομένης Σαλούστρος και ο επιχειρηματίας κ. Στέλιος Γιαννικάκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με πομπή κλήρος και λαός κατευθύνθηκε σε κτήμα πλησίον της Μονής όπου τελέστηκε Αγιασμός και κατατέθηκε ο Θεμέλιος Λίθος για την ανοικοδόμηση του νέου Ναού.

Ανακοίνωση ασφαλτόστρωσης δρόμου

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ευχαρίστησε όλους όσους Βοήθησαν και βοηθούν το έργο της Ιεράς Μονής, την Περιφέρεια Κρήτης για την απόφαση χρηματοδότησης 130.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής, τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Προσωπικά ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Κων/νο Μαμουλάκη, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Μονή και ανακοίνωσε την απόφαση ασφαλτοστρώσεως του δρόμου από το χωριό Φόδελε μέχρι την Μονή.

Σχόλια