Στους… κορυφαίους στις ρευματοκλοπές οι Ηρακλειώτες

Ηράκλειο
Στους… κορυφαίους στις ρευματοκλοπές οι Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτο το Ηράκλειο στα νησιά που… πρωταγωνιστούν στις ρευματοκλοπές

Τρίτο στα νησιά που φαίνεται να πραγματοποιούν τις περισσότερες ρευματοκλοπές είναι το Ηράκλειο και, κατ’ επέκταση, η Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στην τριάδα με τα περισσότερα περιστατικά ρευματοκλοπών βρίσκεται η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης. Ενώ, σε επίπεδο Αττικής έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά, με «πρωταθλήτριες» να αναδεικνύονται η Κηφισιά και η Φιλοθέη.

Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο παρατηρείται μειωμένος έλεγχος από τα συνεργεία, μιας και η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, το 2015 καταγράφηκαν 8.409 διαπιστωμένες ρευματοκλοπές, το 2016 11.685, το 2017 9.120 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 5.270. Η οφειλή προς την εταιρία, για το 2018 και με ένα μικρό ποσοστό από το 2017, είναι 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ήδη τα 3 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγούν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει μια αυξητική τάση στα στοιχεία (2015 – 2016) και αυτό φαίνεται να συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, μιας και πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και έτσι καταφεύγουν σε αδόκιμες πρακτικές.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News