Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου γίνεται… πορτοκαλί

Ηράκλειο
Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου γίνεται… πορτοκαλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με πορτοκαλί φωτισμό θα φωταγωγηθεί η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, υιοθετώντας την καμπάνια «Orange the World: Hear me too». 

Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Ομιλο Ηρακλείου "Αρετούσα", στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, οι οποίες ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Δεκεμβρίου, υιοθέτησαν για φέτος την παγκόσμια  καμπάνια Η καμπάνια περιλαμβάνει την συμβολική φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων, με πορτοκαλί φωτισμό, από τις 25 έως και τις 27 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της  Βίας κατά των Γυναικών:

«Η έμφυλη βία παραμένει, δυστυχώς, και σήμερα μια σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών λειτουργεί συμβολικά, ως μια αφορμή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η σιωπή και η ανοχή της κοινωνίας, άλλωστε, αποτελούν βασικές αιτίες για την διαιώνιση του προβλήματος.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο και μας αφορά όλους: μιλήστε, μην ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές , μην σιωπάτε μπροστά στη βία.

Οι γυναίκες – θύματα βίας έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους. Αρκεί να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες τους.  Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου,  θα είμαστε όπως πάντα δίπλα τους,  και δίπλα  σε όλα τα  θύματα κακοποίησης, τόσο με τις δομές που διαθέτουμε όσο και οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News