Ηράκλειο

«Η σιωπή δεν είναι χρυσός»: Το Ηράκλειο κατά της βίας των γυναικών

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών σε όλη την Κρήτη

«Η βία κατά της γυναίκας είναι και παραμένει βασική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου.

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει συμβολικές δράσεις ενόψει του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

* Κυριακή 25 Νοεμβρίου:

- Συνεργασία με πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, της πόλης και της ενδοχώρας του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, της Σητείας και σε πολλά υποκαταστήματα κεντρικών επιχειρήσεων του Ηρακλείου σε όλη την περιφέρεια Κρήτης, διαθέτοντάς τους δωρεάν σουπλά και σουβέρ με σχετικές θεματικές εικόνες και μηνύματα αναφορικά με την κακοποίηση της γυναίκας.

- Συνεργασία με ακτοπλοϊκές γραμμές για την τοποθέτηση αντίστοιχου έντυπου υλικού στα δρομολόγια (Πειραιάς-Ηράκλειο, Ηράκλειο-Πειραιάς) της αυριανής ημέρας, στα εστιατόρια και cafe των γραμμών και ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους χώρους των πλοίων.

* Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου:

- Συμμετοχή του Συνδέσμου στη δράση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) στην πλατεία Ελευθερίας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ., αναφορικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας.

- Κοινή συνέντευξη Τύπου με φορείς της πόλης του Ηρακλείου.

* Τετάρτη 28 Νοεμβρίου:

- Συνδιοργάνωση ενημερωτικής ομιλίας με θέμα «Ενδοοικογενειακή/ενδοσυντροφική βία: Πρόληψη και αντιμετώπιση. Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός», στις 5 το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα του ΒΙC, στην οδό Φιλοθέου A’ 8, στην Ιεράπετρα. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου (Ξενώνας Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού). 

Σχόλια