Ηράκλειο

Ήταν όλοι εκεί... στο ρακοκάζανο του Λευτέρη Αυγενάκη

Χαλαρές στιγμές και κέφι στο ρακοκάζανο

Στιγμές ξεγνοιασιάς έζησαν οι καλεσμένοι του Λευτέρη Αυγενάκη στο ρακοκάζανο που στήθηκε στο Κυπαρίσσι.

Πρόεδροι ΝΟΔΕ από όλη την Ελλάδα, κομματικά στελέχη και φίλοι, γύρω από το ρακοκάζανο, μυήθηκαν στην τέχνη της απόσταξης της τσικουδιάς.

Σε πιο χαλαρό περιβάλλον μακριά από τις κομματικές αίθουσες και συσκέψεις, με τις μαντινάδες να δίνουν και να παίρνουν, τους καλούς μεζέδες και υπό τους ήχους του Μανώλη Κονταρού, αυτή η ιεροτελεστία που έχει τις ρίζες της στην κρητική κουλτούρα, αποτέλεσε την αφορμή για συμβολισμούς συσπείρωσης και συμπόρευσης.

Το «γαλάζιο» καζάνι του Ηρακλείου με τους προσκεκλημένους, του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, Προέδρους ΝΟΔΕ, κομματικά στελέχη και φίλους από όλη την Ελλάδα, εξέπεμψε μήνυμα ενότητας.

 

 

Τα «καζανέματα» έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό και για τους Κρητικούς είναι μια τελετουργία. «Μια μοναδική γιορτή φιλίας, ευγένειας και φιλοξενίας» όπως έγραφε σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

 Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε ενόψει του 12ου συνεδρίου μας. Παίρνουμε δυνάμεις για έναν απαιτητικό χειμώνα. Με καλούς φίλους και συναγωνιστές της Παράταξής μας απ’ όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε δυναμικά για τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας και τις ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

 Πάντως η «φιλοξενία» δε σταματά στο χθεσινοβραδυνό «ρακοκάζανο», αλλά έχει και… εκπαιδευτικό -και βέβαια κομματικό- πρόγραμμα. Σήμερα, Σάββατο πρωί, μετά τον πρωινό καφέ, έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με την παρουσία των προσκεκλημένων του Λευτέρη Αυγενάκη.​

 

 

Σχόλια