Η κινητικότητα επαναφέρει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στους Δήμους

Ηράκλειο
Η κινητικότητα επαναφέρει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στους Δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτυπη συμφωνία για την κινητικότητα υπαλλήλων

Μέσω άτυπης συμφωνίας κυρίων, συμφωνίας δηλαδή που πρεσβεύει ότι ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης δε θα κάνουν δεκτούς υπαλλήλους Δήμων της ενδοχώρας που θέλουν να μετακινηθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας, αν δε συναινούν οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι, φαίνεται ότι θα εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση η απογύμνωση των μικρών ΟΤΑ της Κρήτης.

Αυτό επισφραγίστηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και τη συνάντηση των δημάρχων με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, σε μια λύση βεβαίως προσωρινού χαρακτήρα.

Ως γνωστόν, η β' φάση της κινητικότητας που “τρέχει” έχει ανοίξει μεγάλα μέτωπα σε τοπικό επίπεδο, απειλώντας με “λουκέτο” υπηρεσίες Δήμων της ενδοχώρας του νησιού.

Ο λόγος; Υπάλληλοι που υπηρετούν στην ενδοχώρα και αναγκάζονται καθημερινά για να φτάσουν στην εργασία τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις επιθυμούν να μετακινηθούν πιο κεντρικά, είτε στον Δήμο Ηρακλείου, είτε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τεχνικές υπηρεσίες ακόμη και ΚΕΠ βρίσκονται στο “κόκκινο”, με Δήμους όπως ο Δήμος Μινώα, ο Δήμος Βιάννου και άλλοι να μετρούν ήδη προς μετακίνηση υπαλλήλους που δεν προβλέπεται αντικατάστασή τους.

Οι δήμαρχοι έθεσαν εκ νέου το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει στη λειτουργία των υπηρεσιών τους, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και στον περιφερειάρχη.

Ζητήθηκε και επιβεβαιώθηκε η άτυπη συμφωνία που έχει γίνει, βάσει της οποίας προβλέπεται ότι, για να δίνει δεκτός ένας υπάλληλος π.χ. στον Δήμο Ηρακλείου ή στην Περιφέρεια Κρήτης, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει και οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι.

Το θέμα θα τεθεί προσεχώς και σε κεντρικό επίπεδο, στο πλαίσιο σχετικών επαφών που θα γίνουν με το υπουργείο Εσωτερικών...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News