Black Friday: Πανζουρλισμός και στο Ηράκλειο!

Ηράκλειο
Black Friday: Πανζουρλισμός και στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταναλωτική φρενίτιδα «χτύπησε» και στο Ηράκλειο

Η μανία του Black Friday εξαπλώνεται με αστραπιαία ταχύτητα σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να επηρεάσει και το νησί μας.

Εκατοντάδες καταστήματα συμμετέχουν πλέον στο θεσμό της «Μαύρης Παρασκευής» με τεράστιες εκπτώσεις οι οποίες εκτινάσσουν τους τζίρους των καταστημάτων στα ύψη.

Η οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ευνόησε την εξάπλωση του φαινομένου αφού, μόλις ένα μήνα πριν τις γιορτές, πολλοί καταναλωτές αναζητούν προσφορές ώστε να ψωνίσουν σε τιμή ευκαιρίας ηλεκτρονικά είδη ή είδη ρουχισμού.

Πώς καθιερώθηκε στις ΗΠΑ

Την τελευταία Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου στις ΗΠΑ γιορτάζουν την «Ημέρα των Ευχαριστιών». Η επόμενη μέρα, δηλαδή η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, είναι η Black Friday ή «Μαύρη Παρασκευή».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι έχουν αργία, εκτός από αυτούς που εργάζονται στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Πρόκειται για την ημέρα που οι εκπτώσεις χτυπάνε «κόκκινο» σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη, ειδικά όμως στις ηλεκτρονικές συσκευές και τα ρούχα με τιμές ακόμη και κάτω του κόστους που αγγίζουν το 80% - 90%.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο λαμβάνει χώρα επίσης στην Αγγλία, στην Ιρλανδία και σε άλλες χώρες, ωστόσο η Ελλάδα της κρίσης, εισήλθε στο παιχνίδι της «Μαύρης Παρασκευής» μόλις πρόπερσι.

Στην χώρα μας υπάρχουν καλές προσφορές που δεν μπορούν όμως να συναγωνιστούν τις τιμές των γιγαντιαίων αλυσίδων στην Αμερική ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, που υπήρξε για πρώτη φορά πτώση των πωλήσεων, ο συνολικός τζίρος στην Αμερική το τετραήμερο της Black Friday ήταν 50.900.000.000 δολάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News