«Γύρισα την πλάτη και μου τα πήρε όλα» - Πώς έγινε η κλοπή σε κοσμηματοπωλείο μέρα μεσημέρι

Κρήτη
«Γύρισα την πλάτη και μου τα πήρε όλα» - Πώς έγινε η κλοπή σε κοσμηματοπωλείο μέρα μεσημέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστική περιγραφή της 55χρονης ιδιοκτήτριας

Έπεσε θύμα κλοπής μέρα μεσημέρι μέσα στο κοσμηματοπωλείο της, μια ανάσα από την καρδιά της πόλης του Hρακλείου και συγκεκριμένα επι της 25ης Αυγούστου.

Η Χ.Μ. στα 55 της έζησε έναν «εφιάλτη», διαπιστώνοντας ότι από την μία στιγμή την άλλη, μενταγιόν και καδένες  8000 ευρώ, έκαναν «φτερά», από «ποντικό» γένους θηλυκού, που θέλησε να αγοράσει μενταγιόν στην μητέρα του.

Η 29χρονη δράστιδα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την κλοπή και η Χ.Μ είναι άκρως αποκαλυπτική στα όσα αναφέρειστο neakriti.gr για το τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Χθες το μεσημέρι μια νεαρή κοπέλα, μπήκε στο κατάστημα μαζί με την μαμά της  και μου ζήτησε να της βρω ένα μενταγιόν χρυσό για την μαμά της. Είχαν και ένα μικρό αγοράκι μαζί τους. Τους έβγαλα το δίσκο με τα μενταγιόν για να το δούνε. Ωστόσο μπήκαν 4 κοπέλες και με πήγανε στον άλλο πάγκο και άφησα το δίσκο μπροστά τους με εκτεθειμένα τα μενταγιόν.

Αυτό φαίνεται ότι ήταν η μοιραία κίνηση που «στοίχισε» στην 55χρονη ιδιοκτήτρια καθώς η δράστιδα φαίνεται να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να… χτυπήσει.

«Τα έβγαλα μπροστά τους και γύρισαν πλάτη για να εξυπηρετήσω τις κοπέλες. Εκείνη τη στιγμή βρήκε ευκαιρία να μου κλέψει 20 μενταγιόν και 30 καδένες.. Γυρνώντας την πλάτη μου λέει ότι πάω να πάρω νερό και τότε η μητέρα της μου λέει , βάλε αυτό το ματάκι, αυτό  θα πάρω. Ωστόσο με το που πάω να το συσκευάσω, φεύγει προς την είσοδο. Τότε εγώ σκέφτηκα να δεις που με έκλεψαν. Κοιτάζω και βλέπω ότι έλειπαν οι παραμάνες με καδένες, βγήκα έξω, έκανα βόλτα στα γειτονικά μαγαζιά αλλά τίποτα».

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία και σε λίγα λεπτά έφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί έδειξαν τη φωτογραφία της γυναίκας και η επιχειρηματίας τους είπε ότι ήταν εκείνη που την έκλεψε. Οι αστυνομικοί έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι της.

Ωστόσο όπως μου είπαν όταν χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού της, ζήτησε μισό λεπτό. Τους άνοιξε και μετά από έρευνα ο αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε προλάβει να τα κρύψει σε μία σακούλα την οποία και έκρυψε σε γλάστρα στο μπαλκόνι της,

Τα κοσμήματα στο σύνολο τους παραδόθηκαν στην παθούσα και πλέον η ίδια είναι αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη ενώ φαίνεται να έχει ξανααπασχολήσει τις αρχές για κλοπές στο παρελθόν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Συνελήφθη, 29χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή, στο Ηράκλειο

Συνελήφθη χθες (21.11.2018) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Ηρακλείου, 29χρονη ημεδαπή για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (21.11.2018) το μεσημέρι, άγνωστη δράστιδα με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από επιχείρηση 56χρονης ημεδαπής κοσμήματα χρηματικής αξίας 8.000 ευρώ.

Από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 29χρονη ημεδαπή είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή η οποία άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία της, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και αποδόθηκαν στην παθούσα.  

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News