Επί τάπητος η ανάδειξη του Μουσείου του Δ. Θεοτοκόπουλου

Ηράκλειο
Επί τάπητος η ανάδειξη του Μουσείου του Δ. Θεοτοκόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσαρέσκεια εξέφρασαν για την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου - Τολέδο

Στο επίκεντρο συνάντησης το Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, ήταν το θέμα που τέθηκε επί τάπητος στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γιάννη Φακουκάκη και εκπροσώπους του Φόδελε, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και στελέχη του δήμου.

Η σχετική μουσειολογική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τον επιφανή αρχιτέκτονα – μουσειολόγο Δημήτρη Κουτσογιάννη και αναζητείται πλέον από τη Δημοτική Αρχή το κατάλληλο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή της.

Μέσα από την μελέτη, προβλέπεται η ριζική αναμόρφωση της έκθεσης, η προσθήκη νέων έργων, προθηκών και εποπτικού υλικού, καθώς επίσης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστικός και φιλικός προς τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι φορείς του Φόδελε παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμο του Τολέδο όπου δεν έγινε καμία αναφορά στον κατά παράδοση γενέθλιο τόπο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που είναι το Φόδελε.

Τόνισαν επίσης ότι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την έρευνα και τα ιστορικά αρχεία, έτσι ώστε να ενισχυθεί η συγκεκριμένη άποψη, η οποία έχει γίνει αποδεκτή μεταξύ άλλων και από το Ελληνικό κράτος, με την ίδρυση του Μουσείου, την χρηματοδότηση και την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News