Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο δικάζεται ο Αρτέμης Σώρρας - Συγκέντρωση υποστηρικτών του

Κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμης Σώρρας

Για σήμερα Τετάρτη είχε αναβληθεί η δίκη με κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα.

Κατηγορούμενος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμης Σώρρας που όμως δεν παρέστη και άλλοι κατηγορούμενοι. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του, κάποιοι εκ των οποίων κρατούν την ελληνική σημαία. 

Μάρτυρας κατηγορίας είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου ήταν ο πρώτος που είχε κάνει σχετική αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές για τη δράση του Σώρρα.

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση

Υπενθυμίζεται ότι για διαφορετική υπόθεση επιβλήθηκε το Μάρτιο του 2018 ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία είναι εξαγοράσιμη,  στον Αρτέμη Σώρρα και στην σύζυγό του, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, που είναι δικηγόρος, το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό, το ότι πλήρωσαν την αστική απόφαση.Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική απόφαση, προσθέτοντας ότι αναγνωρίστηκε στους εντολείς του ελαφρυντική περίσταση.

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα και στην σύζυγό του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Σχόλια