«Καμπάνες» 6 ετών, αλλά ελεύθεροι οι «2» για την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ

Ηράκλειο
«Καμπάνες» 6 ετών, αλλά ελεύθεροι οι «2» για την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό οι «2» για την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ

«Καμπάνες» επιφύλασσε νωρίτερα σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη σε δύο ημεδαπούς άνδρες, οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια, είχαν προβεί σε υπεξαίρεση ποσού σχεδόν 140.000 ευρώ από υποκατάστημα του ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου, όπου εργάζονταν αμφότεροι.

Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή και τον πρώην ταμία του επίμαχου υποκαταστήματος, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Ωστόσο, αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με λίγα λόγια παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Η έκνομη δράση των δύο ανδρών διήρκησε από το 2010 έως το 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμφότεροι είχαν υπεξαιρέσει από κοινού, σταδιακά, σχεδόν 140.000 ευρώ από τα ταμεία του υποκαταστήματος.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση ότι χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, σε βαθμό κακουργήματος. Εν τέλει, οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος χωρίς την επιβαρυντική περίσταση.

Αμφότεροι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι στις απολογίες τους ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας - μεταξύ άλλων - πως έκαναν ό,τι έκαναν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Ας σημειωθεί ότι η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αιτήθηκε στην Έδρα να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Αξίζει να επισημάνουμε τέλος ότι και οι δύο άνδρες είχαν ομολογήσει εξαρχής την πράξη τους. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, πέρασαν από πειθαρχικό με αποτέλεσμα κι οι δύο να χάσουν τη δουλειά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News