Δεν έχουν νερό να πιούν στο Αφρατί - Μεγάλη ζημιά στον αγωγό

Ηράκλειο
Δεν έχουν νερό να πιούν στο Αφρατί - Μεγάλη ζημιά στον αγωγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι του χωριού Αφρατί του Δήμου Βιάννου, αφού για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι βρύσες τους δεν τρέχουν νερό

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, από τις διακοπές νερού.

Το πρόβλημα το αντιμετώπιζαν όλο το καλοκαίρι, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είναι εντονότερο. 

Δεν έχουν σταγόνα νερού, ούτε να πιούν, ούτε να πλύνουν τα ρούχα τους και να καθαρίσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με καταγγελία της κ. Μαρίνας, κατοίκου του χωριού.

«Τέσσερις ημέρες τώρα αντιμετωπίζουμε πάλι αυτό το πρόβλημα, χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Αν οφείλεται σε βλάβη, ας την διορθώσουν επιτέλους, ώστε να λυθεί και το πρόβλημά μας», τονίζει αγανακτισμένη.

Το Αφρατί, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Βιάννου, κατοικείται περίπου από εκατό κατοίκους.

«Δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση»

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη, ο οποίος τόνισε ότι η «ζημιά που υπέστη το δίκτυο αργά το βράδυ της Παρασκευής, ήταν πολύ μεγάλη».

Το "κακό", σύμφωνα με τον κ. Μπαριτάκη είναι ότι «μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και σε συνδυασμό με τη ζημιά που ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε, πέσαμε έξω στους χρόνους αποκατάστασης».

Ωστόσο, όπως είπε, σήμερα περίμεναν και ένα ανταλλακτικό «η υπηρεσία σήμερα από τις 7 το πρωί, ήταν στο σημείο της ζημιάς. Έπρεπε να σκάψουμε τριάντα μέτρα για να εντοπίσουμε τον αγωγό. Δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση».

Όσο για το αν είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι ή όχι, ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ότι «ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος είχε ενημερωθεί από τον ίδιο», ενώ τόνισε ότι «μέχρι αύριο το πρωί η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί πλήρως και οι κάτοικοι θα έχουν νερό».

Ο κ. Μπαριτάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να μεριμνούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι - για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστατικά - αποταμιεύοντας νερό, ώστε να λύνουν προσωρινά το πρόβλημά τους.  

Όσο για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού το καλοκαίρι ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ότι «το καλοκαίρι είχαμε θέματα με την άρδευση, όχι την ύδρευση», παρά ταύτα, όπως είπε «αντιμετωπίσαμε τη λειψυδρία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News