Ηράκλειο

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στις γέφυρες του ΒΟΑΚ

Κινητοποίηση στην Περιφέρεια μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ

Δυνητικά επικίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς κρίθηκαν πέντε αρμοί σε τρεις γέφυρες του Ηρακλείου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, με το συνεργείο να πιάνει δουλειά στην ανισόπεδη γέφυρα προς Φοινικιά.

Λόγω των αναγκαίων εργασιών συντήρησης, λήφθηκαν μέτρα μερικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας, προκαλώντας κυκλοφοριακή αναστάτωση στην περιοχή.

Και όλα αυτά, συμβαίνουν μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και του neakriti.gr για τις ασυντήρητες γέφυρες οι οποίες έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου, με τη διάβρωση οπλισμού και την αποσάθρωση σκυροδέματος να είναι ήδη ορατή στη γέφυρα του ΒΟΑΚ, στη λεωφόρο Καζαντζίδη.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα υπάρξουν σε δύο ακόμη γέφυρες, με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε τη κατάσταση που επικρατεί σε μια ακόμη γέφυρα του ΒΟΑΚ στο ύψος του Κατσαμπά.


Πρόκειται μάλιστα για μια γέφυρα, τμήμα της οποίας είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί εργαζομένων, πριν αρκετές δεκαετίες.

Ήδη, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης κινητοποιήθηκε όχι όμως και το υπουργείο, το οποίο είναι αρμόδιο για εργασίες συντήρησης σε μεγάλα τεχνικά έργα, όπου το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια