Για 4 εβδομάδες χωρίς νερό χωριά του Ηρακλείου - Η απάντηση του Δήμου

Ηράκλειο
Για 4 εβδομάδες χωρίς νερό χωριά του Ηρακλείου - Η απάντηση του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νερό τα Πρεβελιανά και η Μεγάλη Βρύση - «Το πρόβλημα της υδροδότησης θα λυθεί άμεσα», λέει ο Δήμαρχος

Στην 4η εβδομάδα χωρίς νερό «βαδίζουν» οι κάτοικοι των χωριών Μεγάλη Βρύση και Πρεβαλιανά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης, κ. Γεώργιος Αντωνακάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, εδώ και τρεις ολόκληρες εβδομάδες οι, περίπου, 1.000 κάτοικοι των δύο χωριών έχουν μείνει χωρίς νερό.

Η βλάβη που υπάρχει στο σύστημα υδροδότησης των δύο χωριών - όπως είναι φυσικό - δυσχεραίνει την καθημερινότητά των κατοίκων και να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις αγροτικές τους εργασίες.

Άμεση επίλυση υπόσχεται ο Δήμαρχος

Η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο θα αποτελέσει την 4η εβδομάδα χωρίς νερό για τα δύο χωριά, με το Δήμαρχο της περιοχή να αναφέρει πως η αποκατάσταση της βλάβης θα είναι άμεση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γόρτυνας, κ. Νίκο Σχοιναράκη, ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το πρόβλημα με την υδροδότηση να αποκατασταθεί άμεσα.

Όπως τόνισε ο κ. Σχοιναράκης στο neakriti.gr, το πρόβλημα με την υδροδότηση έχει προκύψει εξαιτίας της βλάβης 2 αγωγών, η οποία, μάλιστα, έχει εμφανιστεί σε πολύ μεγάλο βάθος.

«Ο Δήμος Γόρτυνας», ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης, «από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια», με την καθυστέρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, να οφείλετε στη μη ύπαρξη κατάλληλων ανταλλακτικών στην Κρήτη, τα οποία και έπρεπε να σταλούν στο νησί.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης, το πρόβλημα επρόκειτο να επιλυθεί χτες, Σάββατο, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, αυτό δε συνέβη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως εξήγησε ο κ. Σχοιναράκης, «Το ειδικό συνεργείο θα διορθώσει τη βλάβη αύριο, Δευτέρα και, έτσι, Δευτέρα με Τρίτη, οι κάτοικοι των δύο χωριών θα έχουν και πάλι νερό», ενώ, παράλληλα, ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων.

«Μας λένε να φέρουμε νερό από την Αγία Βαρβάρα»

Όπως σχολίασε ο κ. Αντωνακάκης, ο Δήμος Γόρτυνας πρότεινε στους κατοίκους της Μεγάλης Βρύσης και των Πρεβελιανών να γεμίζουν νερό με βυτία από το χωριό Αγία Βαρβάρα, το οποίο απέχει, περίπου, 3 χιλιόμετρα από τη Μεγάλη Βρύση.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακάκη, η λύση αυτή είναι εφικτή για πολλούς από τους κατοίκους των δύο χωριών, όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειες που δε διαθέτουν βυτία και οι οποίοι, για τόσες ημέρες «δεν έχουν νερό ούτε για να κάνουν μπάνιο», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακάκης.

Πάντως, ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόβλημα με τη μη παροχή νερό στη συγκεκριμένη περιοχή είναι, σχεδόν, μόνιμο, καθώς, όπως δήλωσε «Το καλοκαίρι είχαμε νερό για 2 - 3 ημέρες και για μιάμιση ολόκληρη εβδομάδα οι βρύσες ήταν στεγνές…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News