Ηράκλειο

Χωρίς τα περσινά έκτροπα η δημοπρασία για τα παιχνίδια στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Με ενστάσεις που προέκυψαν από την πρώτη στιγμή της διαδικασίες, μικρότερης έκτασης και έντασης όμως από τα έκτροπα που προκλήθηκαν πέρυσι για τον ίδιο λόγο, εξελίχθηκε η δημοπρασία για τις δραστηριότητες που θα φιλοξενήσει το Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο θα λειτουργήσει και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας.

Κομφούζιο προκάλεσε με την έναρξη της διαδικασίας η διαπίστωση πως μια διευκρινιστική ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη ΔΗΚΕΗ με συνέπεια να ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στους επιχειρηματίες που πήραν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία.

Το προεδρείο ωστόσο έκρινε πως η υπεύθυνη δήλωση για την ασφάλιση του προσωπικού που θα εργαστεί στο χωριό ήταν προαπαιτούμενο μόνο για όσους δεν διαθέτουν ήδη το αντίστοιχο προσωπικό.

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι ενδιαφερόμενο επιχειρηματίες κονταροχτυπήθηκαν για να πετύχουν τη μίσθωση των παιχνιδιών σε τιμές από 3.000 ευρώ έως και 22.800 ευρώ που ήταν η τιμή στην οποία κατακυρώθηκε η εκμετάλλευση των κερματοφόρων μηχανημάτων.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τη ΔΗΚΕΗ ενώ τα έσοδα από τα μισθώματα που συμφωνήθηκαν ανέρχονται περίπου στις 110 χιλιάδες ευρώ,  η κατασκευή και λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα κοστίσει σχεδόν τα διπλάσια καθώς υπολογίζεται ότι οι δαπάνες θα φτάσουν τις 230 χιλιάδες ευρώ.

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα συμμετέχει και φέτος το ΙΤΕ με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται από ολόκληρη την Κρήτη. Πέρυσι οι μετρήσεις έδειξαν πως το χωριό επισκέφθηκαν 742.623 άνθρωποι.

 

Σχόλια