Ηράκλειο

Βιάννος: «Τόσο νερό έχουμε να δούμε πάνω από ένα χρόνο»

Ευτυχία στη Βιάννο αφού οι πολυπόθητες βροχές ήρθαν να απαλλάξουν την περιοχή από την ξηρασία

Θεού δώρο η σημερινή βροχή για τον Δήμο Βιάννου, αφού τον τελευταίο -τουλάχιστον- χρόνο η κατάσταση είναι απελπιστική για τους παραγωγούς.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Μπαριτάκη ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τον καιρό σήμερα στην περιοχή.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «τόσο νερό στη Βιάννο έχουμε να δούμε πάνω από ένα χρόνο. Και θέλουμε κι άλλη βροχή. Έβρεχε όλο το βράδυ και το ξημέρωμα, αλλά από τον ουρανό καταλαβαίνει κανείς πως θα ξαναβρέξει σήμερα».

Ο κ. Μπαριτάκης τόνισε πως έχει ρίξει πάνω από 50 χιλιοστά νερού στη Βιάννο, κάτοικοι και αγρότες όμως περιμένουν και θέλουν ακόμα μεγαλύτερο ύψος βροχής.

Η κακοκαιρία έφερε κατολισθήσεις

Η έντονη βροχόπτωση, ωστόσο, έφερε και κάποια προβλήματα στον Δήμο Βιάννου τα οποία αποκαταστάθηκαν ταχύτατα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «είχαμε κάποιες κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, πέτρες έπεσαν σε κάποια σημεία του δρόμου. Όμως συνεργείο του Δήμου μετέβη και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Οι βροχοπτώσεις την Παρασκευή στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 22:30, κατεγράφησαν στις περιοχές:

Κάβος Μαλέα 39 mm,

Ασκύφου Χανίων38 mm,

Λεβίδι Αρκαδίας 30 mm,

Ασή Γωνιά Χανίων 28 mm,

Φαράγγι Σαμαριάς 27 mm,

Σαμαριά 24 mm,

Στεμνίτσα Αρκαδίας και

Σπήλι Ρεθύμνου 23 mm.

(φωτογραφία αρχείου)

 

Σχόλια