Απάτη μέσω υπολογιστή: Έκλεβαν στοιχεία καρτών και ψώνιζαν μανιωδώς

Ηράκλειο
Απάτη μέσω υπολογιστή: Έκλεβαν στοιχεία καρτών και ψώνιζαν μανιωδώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν στοιχεία καρτών μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και πραγματοποιούσαν αγορές

Ειδικότερα, ένας άνδρας και μία γυναίκα και οι δύο ηλικίας 21 ετών, Ελληνικής καταγωγής, κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 8.000 ευρώ μετά από απάτες που διέπραξαν από κοινού μέσω υπολογιστή.

Κατάφερναν να πείθουν τα «θύματα» και να αποσπούν στοιχεία τραπεζικών καρτών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές αγορές. Σε άλλη περίπτωση έπειθαν αυτούς να τους καταβάλουν ηλεκτρονικά, διάφορα χρηματικά ποσά ένεκα επικείμενης αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Ηρακλείου δέκα περιπτώσεις απάτης τις οποίες διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα του 2016 έως και της 11 Σεπτεμβρίου του 2018.  

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις απάτης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για απάτες μέσω  ηλεκτρονικού  υπολογιστή

Κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 8.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου δέκα (10) περιπτώσεις απάτης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 21χρονων ημεδαπών (άντρας και γυναίκα), για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και την 11.09.2018 διέπραξαν από κοινού απάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή πραγματοποιώντας ηλεκτρονικές συναλλαγές συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 8.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι 21χρονοι μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατάφεραν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών καρτών των παθόντων και στη συνέχεια πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές αγορές, ενώ σε άλλη περίπτωση έπειθαν αυτούς να τους καταβάλουν ηλεκτρονικά, διάφορα χρηματικά ποσά ένεκα επικείμενης αγοραπωλησίας.

Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό άνω των 8.000 ευρώ

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News