ΕΚΗ: Η απάντηση του Στέλιου Βοργιά για στις καταγγελίες της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ

Ηράκλειο
ΕΚΗ: Η απάντηση του Στέλιου Βοργιά για στις καταγγελίες της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Φτάνει πια με τη χυδαιότητα" αναφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΗ

Απάντηση για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς στην ΔΑΣ-ΠΑΜΕ που υποστήριξε ότι η  "επικύρωση των ψηφοδελτίων των 3 παρατάξεων οι οποίες έχουν καταθέσει υποψηφιότητες είναι αδύνατη". 

Όπως υποστηρίζει ο Στέλιος Βοργιάς:

«Πανικός, προφανώς μετά από την κατάθεση των ψηφοδελτίων έχει πιάσει την ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, η οποία εδώ και μέρες έχει επιδοθεί σε μια σειρά χυδαίων και ψευδών ειδήσεων, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον γραπτό τύπο, όσον αφορά στο Μητρώο διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών του ΕΚΗ.

Όπως είναι γνωστό το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο διεξήχθη στις 7/11/2018 οι σύνεδροι  νομιμοποίησαν το Μητρώο των εκλογών, όχι μόνο ως απόφαση, αλλά και με συμμετοχή τους  στην εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε επίσημα με ψηφοδέλτιο η παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, εκλέγοντας , μάλιστα και μέλος της Εφορευτικής την Χρυσού Ελευθερία.

Το μόνο που εκκρεμεί είναι η ολοκλήρωση των πρακτικών του Συνεδρίου για το τυπικό  του θέματος, που αφορά 3 ομόφωνες και γνωστές στις παρατάξεις αποφάσεις.

Κάθε τοποθέτηση, που έχει  γίνει μέχρι σήμερα αποτελεί μέγα ψεύδος και επιχειρεί να πλήξει την απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ.

Σήμερα, όμως, ήρθε η πρώτη απάντηση σε αυτές τις χυδαιότητες και τα ψέματα με την συμμετοχή 88 υποψηφίων εκ των 250 συνέδρων  στο ψηφοδέλτιο της  ΔΗ.ΣΥ.Ε με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΗ, Στέλιο Βοργιά».

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ελευθερία Χρυσού ,μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΚΗ είχε υποστηρίξει:

 Σε χθεσινή (14/11/2018) συνεδρίαση της Εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποχρεώσεις της απερχόμενης Διοίκησης που απορρέουν από το καταστατικό του ΕΚΗ, δεν είχε παραδοθεί το μητρώο μελών του ΕΚΗ και των αντιπροσώπων, που έχουν νομιμοποιηθεί από το πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΗ. 

Παρά του ότι είχε ζητηθεί και εγγράφως από την εφορευτική επιτροπή, με συγκεκριμένη χρονική προθεσμία, αυτή δεν τηρήθηκε. Με πρότασή μου ζήτησα να επαναφέρουμε το ζήτημα στην απερχόμενη Διοίκηση καθώς χωρίς μητρώο αντιπροσώπων, ο όποιος έλεγχος υποψηφιοτήτων δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Την ίδια στιγμή έχουν καταφτάσει παραιτήσεις αντιπροσώπων από ένα μητρώο το οποίο η εφορευτική επιτροπή το αγνοεί!

Επίσης τόνισα τον κίνδυνο για τη μη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την ακύρωση του πρόσφατου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου καθώς δεν θα υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο του ΕΚΗ που να βεβαιώνει ποιοι είναι ονομαστικά οι αντιπρόσωποι και άρα ποιοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Ιδιαίτερα το τελευταίο δε βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής, οι οποίοι κωλυσιεργούν και στην ουσία καλύπτουν την απερχόμενη πλειοψηφούσα διοίκηση, η οποία με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο αρκέστηκε στο να καταθέσει την υποψηφιότητα της παράταξης του λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί και μάλιστα με πρωτοφανή προχειρότητα.

Τονίζω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν έως και ακυρώνουν το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής. Τονίζω επίσης ότι η επικύρωση των ψηφοδελτίων των 3 παρατάξεων που έχουν καταθέσει υποψηφιότητες είναι αδύνατη. Επίσης καθιστώ υπεύθυνους την απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ και πιο ειδικά τον πρόεδρο και τον γραμματέα του απερχόμενου ΔΣ καθώς οι αρχαιρεσίες εκλογής νέας Διοίκησης, των υπόλοιπων οργάνων του ΕΚΗ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News