Πάρκο Γεωργιάδη: Γιατί χρεωθήκαμε επιπλέον τουλάχιστον 130 χιλιάδες ευρώ;

Κρήτη
Πάρκο Γεωργιάδη: Γιατί χρεωθήκαμε επιπλέον τουλάχιστον 130 χιλιάδες ευρώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα... πανωπροίκια στην εργολαβία του πάρκου Γεωργιάδη

Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία της δημοτικής Αρχής στην υπόθεση της ανάπλασης του πάρκου Γεωργιάδη θα μας στοιχίσουν επιπλέον τουλάχιστον 130 χιλιάδες ευρώ. Όπως προκύπτει από το Πρακτικό Διαγωνισμού για την εργολαβία στο πάρκο Γεωργιάδη (ΑΔΑ: 7ΜΟΨΩ0Ο-69Ο), αλλά και από τη σύμβαση κατασκευής του έργου (ΑΔΑ ΩΡ5ΚΩ0Ο-Η6Λ), η οποία τελικά υπογράφηκε, ο πρώτος στον διαγωνισμό εργολάβος, η μειοδότρια δηλαδή, ήταν η ένωση “Κρέτα ΚΑΤ, Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία-Κατωγιαννάκης Ιωάννης”, η οποία είχε προσφέρει έκπτωση 57,96%. 

Η μειοδότρια αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση εκτέλεσης επειδή ο Δήμος με όλες αυτές τις... διαβουλεύσεις, τις επιτροπές και τις διαδικασίες που προηγήθηκαν με τις “Φυλές του πάρκου”, κ.λπ., άργησε υπερβολικά να την καλέσει για υπογραφή, δίνοντάς της το νόμιμο δικαίωμα να αρνηθεί την υπογραφή της σύμβασης χωρίς να έχει συνέπειες.

Στη συνέχεια ο Δήμος, με αμφίβολης νομικής βάσης απόφαση (αφού η καθυστέρηση οφειλόταν αποκλειστικά σε δική του ολιγωρία), κάλεσε τον δεύτερο κατά σειρά μειοδότη, την κοινοπραξία “Ρόμβος, Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία-Ανδριανόπουλου & ΣΙΑ Ε.Ε.”, της οποίας όμως η έκπτωση δημοπρασίας ήταν 45,04%, αντί 57,96% της πρώτης, και της ανέθεσε το έργο με την έκπτωση του 45,04%.

Δηλαδή το έργο που θα έπρεπε να κατασκευαστεί με έκπτωση 57,96% συμφωνήθηκε, εντέλει, να κατασκευαστεί με έκπτωση 45,04%. Η οικονομική διαφορά σε βάρος του Δήμου είναι 130 χιλιάδες ευρώ. Θα δοθούν εξηγήσεις από τον Δήμο αλλά θα υπάρξει και καμία φωνή διαμαρτυρίας από τις παρατάξεις;

Ο χρόνος κατασκευής του έργου

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο (ΑΔΑ ΩΡ5ΚΩ0Ο-Η6Λ), ο χρόνος κατασκευής του έργου στο πάρκο Γεωργιάδη είναι... δύο χρόνια! Δηλαδή, για ένα έργο που θα κοστίσει (χωρίς ΦΠΑ) και σύμφωνα με τη σύμβαση 443.297,49 ευρώ, ο Δήμος έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν στον εργολάβο 720 ημέρες για να ολοκληρωθεί! Και προφανώς ημερήσια δαπάνη που θα κάνει ο εργολάβος στο έργο θα είναι μόλις... 624 ευρώ!

Επί δύο λοιπόν χρόνια, όπως ορίζει η σύμβαση, θα υπάρχει στο πάρκο Γεωργιάδη απαγόρευση της χρήσης (παιδική χαρά, κ.λπ.) αλλά και της κυκλοφορίας. Ποιος νοσηρός (επιτρέψτε μας τον όρο) εγκέφαλος τα σχεδίασε όλα αυτά;

Οι “Φυλές”

Όπως τελικά αποδείχτηκε, η λύση στο θέμα της αντίδρασης που εκδηλώθηκε για το έργο στο πάρκο Γεωργιάδη, σύμφωνα με τα όσα λένε μεταξύ τους τώρα οι δημοτικοί άρχοντες, ήταν η προσφυγή στον νόμο και η επέμβαση της Αστυνομίας. Δηλαδή αυτό που ξόρκιζαν... σε αυτό κατέφυγαν.

Δεν ήταν, λοιπόν, ούτε ο προσχηματικός διάλογος κωφών, ούτε ο ευτελισμός του θεσμού του δημάρχου, ούτε η προσφυγή σε... επιτροπές, ούτε ακόμη και ο ατελείωτος διάλογος.

Όλα αυτά προδίδουν μάλλον ανικανότητα διαχείρισης. Κυρίως όμως, έχουμε την εκτέλεση έργου με πανωπροίκι άλλα 130 χιλιάδες ευρώ επιπλέον!!! Για αυτό μπορούν να πουν κάτι στους δημότες;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News