66χρονος στο σκαμνί για τις ανώμαλες ορέξεις του σε βάρος 7χρονης

Κρήτη
66χρονος στο σκαμνί για τις ανώμαλες ορέξεις του σε βάρος 7χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη πήρε αναβολή για τον Νοέμβριο του 2019 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης

Μια ακόμη φρικιαστική υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μικρού παιδιού στην Κρήτη αναβίωσε χθες στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά κατηγορούμενος ήταν ένας Κρητικός ηλικίας περίπου 66 ετών, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε ένα κοριτσάκι μόλις 7,5 χρονών. Ο 66χρονος Ηρακλειώτης έχει, μάλιστα, κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο πέρυσι του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Κάτι τέτοιο δε συνέβη τελικά, καθώς η δίκη αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος έπρεπε να παραστεί σε άλλο δικαστήριο.

Η δίκη προσδιορίστηκε τελικά για τον... Νοέμβριο του 2019. Μετά την ανακοίνωση της νέας δικασίμου που ορίστηκε από την Έδρα, τόσο ο 66χρονος, όσο και οι γονείς της ανήλικης αποχώρησαν από το δικαστήριο...

Το καταγγελλόμενο συμβάν έλαβε χώρα πριν από πεντέμισι χρόνια σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε την άνοιξη του 2013. Η οικογένεια του 66χρονου διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της μικρής, καθώς διέμεναν σε γειτονικά σπίτια. Κάποιο απόγευμα, ο 66χρονος φέρεται να κάλεσε το κοριτσάκι στο σπίτι του, προκειμένου εκείνο να παίξει με το εγγονάκι του.

Το εγγόνι του 66χρονου, ωστόσο, δεν ήταν στο σπίτι του παππού του... Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο 66χρονος, αφού χρησιμοποίησε τις «υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, ώστε να μην μπορεί να του προβάλει αντίσταση και να ξεφύγει», εξανάγκασε τη μικρή να ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, «προς ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του».

Του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών

Ο 66χρονος κάθισε τον Σεπτέμβριο του 2017 στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Ειδικότερα, ο 66χρονος κατηγορείτο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε τελικά ένοχος και για τις δύο πράξεις. Εντούτοις, η Έδρα έκρινε ότι ασέλγησε σε βάρος του κοριτσιού μόνο μία φορά και όχι «κατ’ εξακολούθηση».

Μετά την ετυμηγορία περί ενοχής του 66χρονου, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστούν στον εντολέα της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, αλλά και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα περί χορήγησης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Κατόπιν, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον 66χρονο ποινή κάθειρξης 12 ετών για την πράξη της αποπλάνησης, καθώς και κάθειρξη 8 ετών για την πράξη του βιασμού. Τελικά, η Έδρα επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών για την αποπλάνηση και κάθειρξη 5 ετών για τον βιασμό.

Όπως προβλέπει ο νόμος, οι ποινές που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο συγχωνεύτηκαν. Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί ο 66χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών. Η εισαγγελική πρόταση υιοθετήθηκε τελικά από την Έδρα, η οποία επέβαλε ποινή 12ετούς κάθειρξης στον 66χρονο άνδρα.

Εντούτοις, ο 66χρονος δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Κι αυτό καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του καταδικασθέντος να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, ο 66χρονος παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση του 66χρονου έγινε υπό τους όρους της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της απαγόρευσης επικοινωνίας και προσέγγισης της ανήλικης και της οικογένειάς της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News