Ηράκλειο

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη

Αναβολή στη δίκη για το φονικό στο Μπιτζαριανό

Δεν διεξήχθη τελικά σήμερα η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος είχε πέσει νεκρός τον Μάρτιο του 2016, από το όπλο ενός 57χρονου Κρητικού, σε περιοχή έξω από το Μπιτζαριανό, κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης του 57χρονου, η οποία έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα για άλλη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι δεν ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, επρόκειτο να καθίσει σήμερα ένας 57χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος, τον Ιούλιο του 2017, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών.

Το φονικό είχε λάβει χώρα το απόγευμα της 22ης Μαρτίου του 2016, κοντά στο χωριό Μπιτζαριανό. Εκείνη την ημέρα, ο 58χρονος Ανδρέας Κανάκης έπεφτε νεκρός, δεχόμενος μια σφαίρα στο κεφάλι από τον 57χρονο. Όπως έγινε γνωστό, θύτης και θύμα φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.

Σχόλια