Ηράκλειο

«Πλημμύρισε» το κέντρο του Ηρακλείου λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ, οικοδόμοι και ΠΑΜΕ ένωσαν τις φωνές τους

Στους δρόμους του Ηρακλείου κατέβηκαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους οικοδόμους της πόλης, αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς είχαν δώσει ραντεβού σήμερα το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο πανό τους, οι οικοδόμοι φαίνεται πως ζητούν: υπογραφή κλαδικής σύμβασης, προστασία των ανέργων, διανομή υπέρ αγνώστων ενσήμων.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ γράφουν πως «παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση».

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.

Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, απέναντι στους ασθενείς μας μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, έχοντας πολλοί από μας ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας συμβασιούχοι. Όταν τα κενά είναι πάνω από 25.000 σε όλη την Ελλάδα και 2.500 στην Κρήτη. Και την ίδια ώρα  χιλιάδες συνάδελφοί μας (επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ) είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την ομηρία.

Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία  από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που ψάχνουν πελάτες ασθενείς.

Απεργούμε γιατί είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να τους δει ένας γιατρός ή χρόνια για να κάνουν ένα χειρουργείο.

Απεργούμε γιατί ως υγειονομικοί δε συμβιβαζόμαστε στο όνομα της έλλειψης προσωπικού όλων των κατηγοριών, να γινόμαστε πολυεργαλεία, να καλύπτουμε πολλαπλά πόστα.

Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με ασθενείς και όλους τους χρήστες υγείας. Ώστε κάθε ασθενής να έχει σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας.

Απεργούμε γιατί μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018.

Απεργούμε γιατί αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.».

Σχόλια