Ηράκλειο

Σήμα κινδύνου «εκπέμπει» η γέφυρα του Κατσαμπά

Απίστευτες εικόνες από την εγκαταλελειμμένη γέφυρα

Από πάνω περνούν καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα. Από κάτω είναι ρίσκο να περάσει κάποιος είτε με το όχημά του είτε πεζός.

Μιλάμε φυσικά για τη γέφυρα του Κατσαμπά που έχει αφεθεί στο χρόνο και η κατάστασή της είναι τραγική, δίχως καμία αμφιβολία. Έχει «αποστεωθεί», κάτι που φαίνεται και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του neakriti.gr.

Οι υπεύθυνοι φαίνεται πως δεν έχουν περάσει από το σημείο για να αντικρίσουν αυτό το θέαμα: οι σιδεριές όχι μόνο φαίνονται με… γυμνό μάτι, αλλά είναι και σκουριασμένες γεγονός που σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι πρέπει να διορθωθεί πριν πέσει η γέφυρα και έχουμε ολέθριες συνέπειες. Η επισκευή της κρίνεται αναγκαία αν αναλογιστεί κανείς πως ακριβώς από πάνω είναι η εθνική οδός που έχει πολύ κίνηση σε καθημερινή βάση.

Πέρα από τη γέφυρα, πάντως, οι ιθύνοντες οφείλουν να μεριμνήσουν και για τα καλάμια, τα χορτάρια που… δεσπόζουν στην περιοχή και καλό θα ήταν να αφαιρεθούν επειγόντως.  

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη γέφυρα του Κατσαμπά είναι μία από τις πολλές του Ηρακλείου που είναι έτοιμες προς κατάρρευση και τις εικόνες έχει αναδείξει προσφάτως τόσο η ΚΡΗΤΗ TV όσο και το neakriti.gr.

Χαρακτηριστική είναι και η αποκρουστική εικόνα της γέφυρας πάνω από τη Λεωφόρο Καζαντζίδη, με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ Παναγιωτή Αναστασάκο να σχολιάζει:

«Ήταν πολύ εύστοχη η αναφορά σας για την αποκάλυψη και τη διάβρωση του σιδηρού οπλισμού στη γέφυρα του ΒΟΑΚ πάνω από τη λεωφόρο Καζαντζίδη. Είθε αυτή η αναφορά σας να αποτελέσει την αφορμή για να ελεγχθούν, και στη συνέχεια να επισκευαστούν, όλοι οι φορείς των γεφυρών στον ΒΟΑΚ, οι οποίοι πάνω-κάτω έχουν την ίδια ηλικία και συνεπώς εκτιμάται ότι θα έχουν και τα ίδια στατικά προβλήματα.

Άλλωστε η ηλικία τους φτάνει αισίως τα 40 χρόνια και δε νομίζω ότι έχουν υποστεί στο διάστημα αυτό καμία σοβαρή συντήρηση».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια