Στο σκαμνί αστυνομικοί για τον θάνατο 18χρονου σε τροχαίο

Κρήτη
Στο σκαμνί αστυνομικοί για τον θάνατο 18χρονου σε τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι τέσσερις αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι

Με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των πραγματογνωμόνων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τρίτη η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 18χρονος Μανόλης Γερομαρκάκης.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, με κατηγορούμενο έναν αστυνομικό. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα η Έδρα αποφάσισε τον “χωρισμό” των υποθέσεων που επρόκειτο να συνεκδικαστούν, και στις οποίες εμπλέκονταν τρεις ακόμη αστυνομικοί που φέρονται να σχετίζονται - σε δεύτερο χρόνο - με την επίμαχη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Έδρα αποφάσισε ότι πρέπει πρώτα να διαλευκανθεί το αν ο αστυνομικός που οδηγούσε το επίμαχο περιπολικό φέρει ευθύνη για τον θάνατο του νεαρού και σε δεύτερο χρόνο να εξεταστούν οι ενδεχόμενες ευθύνες που φέρονται να έχουν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο.

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή προβλημάτισε έντονα την πλευρά της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, με τη μητέρα του 18χρονου, Σοφία Λυράκη, να δηλώνει στην “ΚΡΗΤΗ TV” ότι επιθυμεί να «λάμψει η αλήθεια», ζητώντας δικαίωση στη μνήμη του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης για την πολύκροτη υπόθεση εξετάστηκαν ως μάρτυρες δύο από τους τρεις επίμαχους αστυνομικούς που δεν κάθισαν τελικά στο εδώλιο. Εξάλλου, ως μάρτυρες κατέθεσαν και οι γονείς τού αδικοχαμένου Μανόλη, καθώς και πολίτες που πέρασαν από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος νεαρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από το επίμαχο περιπολικό, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στον συνοδηγό του περιπολικού είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος, ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Σε άλλον έναν αστυνομικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και ψευδορκία, ενώ, τέλος, ένας τέταρτος αστυνομικός βαρυνόταν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο, το δικαστήριο ανέστειλε τις κατηγορίες σε βάρος των τριών μέχρι την αμετάκλητη περάτωση της δίκης που συνεχίζεται σήμερα στη Νεάπολη.

Πάντως, και οι τέσσερις αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News