Στην τελική ευθεία η δίκη για τη ληστεία στο Creta Maris

Ηράκλειο
Στην τελική ευθεία η δίκη για τη ληστεία στο Creta Maris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 26 Νοεμβρίου η απόφαση της Δικαιοσύνης

Στα μαλακά ρίχνει, τουλάχιστον η εισαγγελική πρόταση, έναν εκ των δυο κατηγορουμένων για τη ληστεία στο Creta Maris και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία αποδίδονται τουλάχιστον 7 ένοπλες ληστείες και αυτό γιατί ο Εισαγγελέας του Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνο για τη ληστεία στην οποία τραυματίστηκε και μια ακόμη περίπτωση.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι πρότεινε να απαλλαγούν και οι δυο κατηγορούμενοι για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των αστυνομικών στη διάρκεια της συμπλοκής έξω από το ξενοδοχείο, η οποία εκτυλίχθηκε τον Ιούνιο του 2015, με τους δράστες μάλιστα να χρησιμοποιούν ως ασπίδα έναν από τους υπαλλήλους τον οποίο κράτησαν όμηρο μέχρι να αναγκαστούν να παραδοθούν.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους πάντως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί δείχνουν πως μόνο το ένα όπλο των δραστών χρησιμοποιήθηκε, με την υπεράσπιση να ισχυρίζεται πως εκπυρσοκρότησε όταν ο 33χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα.

Για τον 37χρονο, σήμερα, Αρμένιο, ο οποίος έχει ομολογήσει - ούτως ή άλλως - τις πράξεις του, ο Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος για 5 ληστείες και μια απόπειρα. Στην απολογία του ο ίδιος  ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στις ληστείες μετά από προτροπή άλλου ατόμου καθώς όπως είπε είχε ανάγκη από χρήματα.

Πρωτόδικα ο 33χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 89 ετών, ενώ ο Αρμένιος συνεργός του σε 104 έτη ποινή κάθειρξης. Το πρωτόδικο δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του τρίτου κατηγορουμένου ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια της συμπλοκής και έκτοτε βρίσκεται σε κώμα. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του στις 10 το πρωί της 26ης Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News