Εικόνες - σοκ με δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ηράκλειο
Εικόνες - σοκ με δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εκβολές του ποταμού κείτονται τα ψάρια νεκρά και οι ιθύνοντες ψάχνουν να βρουν το λόγο

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που τα τελευταία 24ωρα μπορεί να δει κανείς κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους: δεκάδες νεκρά ψάρια κείτονται στις εκβολές του ποταμού και προκαλούν την απορία όσων περνούν από το σημείο, αλλά και θλίψη μπροστά σε τόσο άσχημες εικόνες.

Αναγνώστρια του neakriti.gr που περνούσε από το σημείο, μάς ενημέρωσε για όλα όσα αντίκρυσε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της βόλτας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.

Νεκρά ψάρια βρέθηκαν και κοντά στον Κούλε, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μεταφέρθηκαν από τη ροή των νερών.

Φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά το βασικό είναι το εξής: Για ποιο λόγο τόσα ψάρια βρίσκονται νεκρά στις εκβολές του ποταμού;  

To neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ιθύνοντες, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν είχαμε δει παρόμοιες εικόνες στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα εκεί που εκβάλλει ο Καρτερός ποταμός, δυτικά της αμμώδους παραλίας της Αμνισού.

Όπως είχε αποκαλύψει το 2016 το neakriti.gr, ασυνείδητοι διέκοψαν εντελώς παράνομα και -δίχως να υπολογίζουν το κόστος- την επικοινωνία του ποταμού με τη θάλασσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας τεράστιος βάλτος με αμέτρητα νεκρά ψάρια, σκουπίδια και εστίες μόλυνσης με δυσωδία.  

Επρόκειτο αναμφισβήτητα για μία τεράστια περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή που προκάλεσε τρόμο σε ολόκληρο το Ηράκλειο, καθώς ο αφανισμός της χλωρίδας και της πανίδας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News