default-image

Τα μηνύματα για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά, πολιούχου του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Τα μηνύματα για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά, πολιούχου του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δηλώσεις τους για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Μηνά, κάνουν τοπική φορείς και άνθρωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η εορτή του Αγίου Μηνά, είναι συνδεδεμένη πάντα με την πορεία και την μακρά ιστορική παράδοση της πόλης μας. Από τότε που θεμελιώθηκε ο ναός του, το 1862, έως σήμερα, αποτελεί χώρο θρησκευτικής ανάτασης, σημείο αναφοράς κι ελπίδας για τον κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.

Η πίστη, η ευλάβεια, η εγκαρτέρηση, η σεμνότητα, θεμελιακά ψυχικά στοιχεία και παντοτινές αξίες στην ζωή, με αφετηρία και την εορτή του πολιούχου Αγίου Μηνά, ας γίνουν δρόμοι για να πλησιάσουμε με αλληλεγγύη και πραγματικό ενδιαφέρον τον συνάνθρωπό μας, και ιδιαιτέρως εκείνον που βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική ανάγκη.».

Ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για τον εορτασμό του πολιούχου του Ηρακλείου:

«Όλο το Ηράκλειο, σήμερα, γιορτάζει. Γιορτάζουμε τον άγιο προστάτη της πόλης μας, τον Άγιο Μηνά.

Ημέρα πίστης, ψυχικής ανάτασης και θρησκευτικής κατάνυξης η σημερινή. Ημέρα ελπίδας για όλες τις Ηρακλειώτισσες και όλους τους Ηρακλειώτες.

Ας είναι η φετινή γιορτή ορόσημο ομοψυχίας και ενότητας. Η αρχή μιας νέας εποχής δημιουργίας και προόδου που ξημερώνει για την Πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!».

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ο Άγιος μας καθοδηγεί»

Τον Όρθρο και την Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Μητρόπολη της πόλης του Ηρακλείου τον Άγιου Μηνά, παρακολούθησε ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτανεία του ιερού λείψανου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Η καθιέρωση του Αγίου Μηνά ως πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αντικατοπτρίζει την πίστη που είχε πάντα ο λαός στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε τον πολιούχο της πόλης μας και αγωνιζόμαστε όλοι με αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας, όπως μας καθοδηγεί από εκείνα τα χρόνια ο Άγιος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News