Άγιος Μηνάς: Πλήθος κόσμου τιμά τον προστάτη του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Άγιος Μηνάς: Πλήθος κόσμου τιμά τον προστάτη του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μεγάλο Κάστρο τίμησε τον πολιούχο με τα αμέτρητα θαύματα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Ηράκλειο εόρτασε και φέτος τον προστάτη του Άγιο Μηνά.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε ήδη από το πρωί του Σαββάτου, παρά τη βροχή και το κρύο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Μεγάλου Κάστρου ώστε να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί στον Άγιο που έχει προστατεύσει ουκ ολίγες φορές με πολλά θαύματα την πόλη και τους κατοίκους της από την καταστροφή.

Τη μεγάλη γιορτή του Ηρακλείου λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και συγκεκριμένα: ο Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Λάμπης - Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εορτασμών και της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλης, ακολούθησε στη 1 το μεσημέρι επίδειξη μαχητικού αεροσκάφους F16 της ομάδας Ζευς από τον Επισμηναγό (Ι) Δημήτρη Βολακάκη.

Μάλιστα, φέτος η ΕΡΤ τίμησε το Ηράκλειο μεταδίδοντας ζωντανά σε όλο τον κόσμο τη μεγάλη τοπική γιορτή της πόλης μας μέσα από την εικόνα της ΚΡΗΤΗ TV. Επιπλέον για πρώτη φορά στην κρητική τηλεόραση οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν πλάνα από drone σε ζωντανή μετάδοση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News