Ηράκλειο

Συμφωνία για τα προβλήματα που φέρνει νέος κανονισμός στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Συνάντηση μεταξύ των Βουλευτών Ηρακλείου και της Διοίκησης Σ.Ε.Β.Π.Η.

Συνάντηση μεταξύ των Βουλευτών Ηρακλείου και της Διοίκησης του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Β.Π.Η.) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, αναφορικά με το νέο κανονισμό λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην μονομερή έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας για την ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου εκδήλωσε η Διοίκηση της Σ.Ε.Β.Π.Η., κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Β.Π.Η., κ. Αντωνακάκης Ελευθέριος, έχει ήδη συνταχθεί σχέδιο νέου Κανονισμού Λειτουργίας από τον Φορέα Διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής, την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Α.Ε., το οποίο θα προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για να εγκριθεί με Υπουργική Απόφαση.

Ο νέος αυτός Κανονισμός προσαυξάνει σημαντικά τις οικονομικές επιβαρύνσεις για κοινόχρηστες και άλλες δαπάνες σε βάρος των επιχειρήσεων, η πλειοψηφία των οποίων παλεύει για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και την υφιστάμενη υπερφορολόγηση.

Εκτός όμως από την αύξηση των οικονομικών υποχρεώσεων, με το νέο Κανονισμό επέρχεται απώλεια και άλλων δικαιωμάτων του υφιστάμενου Κανονισμού, τα οποία είχαν αποτελέσει και το κίνητρο για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένουν την στήριξη της πολιτείας και μέτρα ενίσχυσης για την επιβίωσή τους και όχι άλλες επιβαρύνσεις.

Οι παριστάμενοι Βουλευτές (κ.κ. Ηγουμενίδης, Μιχελογιαννάκης, Αυγενάκης, Δανέλης και ο εκπρόσωπος του κ. Βαρδάκη) ομόφωνα εκδήλωσαν την στήριξη τους στο αίτημα των επιχειρήσεων να μην προωθηθεί μονομερώς ο νέος Κανονισμός χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, η οποία θα καταλήξει σε ένα νέο εξισορροπημένο κείμενο.

Συμφωνήθηκε μάλιστα να γίνει συνάντηση παρουσία όλων με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Στέργιο Πιτσιόρλα για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Σχόλια