Τον Γιάννη Κουράκη για υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ

Ηράκλειο
Τον Γιάννη Κουράκη για υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Να ηγηθεί ο Γιάννης Κουράκης ενός δυναμικού, ανανεωμένου και αξιόμαχου ψηφοδελτίου" ζητάει το ΚΙΝ.ΑΛ

Toν Γιάννη Κουράκη προτείνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ Ηρακλείου ως υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου , απευθυνόμενη στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση της Ν.Ε «αποφάσισε την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Κουράκη, προκειμένου να ηγηθεί ενός δυναμικού, ανανεωμένου και αξιόμαχου ψηφοδελτίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου αναφέρει:

Ο πολιτικός μας χώρος με την πλούσια πολιτική προσφορά και συμμετοχή στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ισχυρών αυτοδιοικητικών δομών που υπηρετούν τον πολίτη και συνδράμουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Όλες οι μεγάλες αλλαγές και τομές στο χώρο, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης, έχοντας αντίθετες τις συντηρητικές δυνάμεις που πάντα ήταν φοβικές απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και την αποκέντρωση, έχοντας αναφορές στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κρατισμού.

Ο δρόμος που διανύσαμε με τους προοδευτικούς πολίτες και τις προοδευτικές παρατάξεις στην Αυτοδιοίκηση ήταν μακρύς. Ξεκίνησε  από τους 6.500 Δήμους και Κοινότητες το 1981, απλά εκδοτήρια ληξιαρχικών πράξεων για να φτάσουμε στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες του Καλλικράτη που αποτελούν σύγχρονους πολιτικούς Οργανισμούς ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε σήμερα στη συστηματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με ανακατανομή πόρων από την Κεντρική Εξουσία, με στόχο την Οικονομική Αυτοτέλεια της Τ.Α., υπερτονίζοντας τη συμβολή της, στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας τον αυτοέλεγχο του θεσμού και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέδιο και προτάσεις, που παρά την απόρριψη τους από την σημερινή κυβέρνηση, αποτελούν τη σταθερή βάση της δικής μας προγραμματικής πρότασης.

Αντίθετα με αυτή την ανάγκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στη νομοθετική πρωτοβουλία Κλεισθένη που ουσιαστικά στοχεύει στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την εργαλειακή της αντίληψη για τους θεσμούς συμμετοχικής δημοκρατίας, στο όνομα της συναλλαγής και της αύξησης της κομματικής επιρροής.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική απόφαση του Κινήματος Αλλαγής, είναι να υποστηρίξει τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους, υποψήφιους του ευρύτερου χώρου μας, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. 

 Μετά τις αποφάσεις μας για την Περιφέρεια Κρήτης, προχωρήσαμε τις διαδικασίες που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου, ξεκινώντας τη διαβούλευση του κλιμακίου με τους προτεινόμενους και ενδιαφερόμενους, που είναι όλοι άξια και ικανά στελέχη του Χώρου μας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου διευρυμένη με τη Συντονιστική Γραμματεία της Τ. Ο. Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη της ΚΠΕ που παρευρέθηκαν, με βάση το πολιτικό μας πλαίσιο και τα κριτήρια του, αποφάσισε ομόθυμα , με μια διαδικαστική επιφύλαξη ενός μέλους να εισηγηθεί, στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και την αρμόδια επιτροπή, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη ΚΟΥΡΑΚΗ, προκειμένου να ηγηθεί ενός δυναμικού, ανανεωμένου και αξιόμαχου ψηφοδελτίου, σύνθεσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα διεκδικήσει νικηφόρα το Δήμο  και θα υλοποιήσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προόδου για την κοινωνία και το Δήμο Ηρακλείου.

Ο Γραμματέας της Ν. Ε.

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News