Ηράκλειο

Χρειάζεται πάλη ανατρεπτική τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας από το Ηράκλειο

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Ηράκλειο για έκθεση έργων

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χρειάζεται πάλη ανατρεπτική, πάλη με στόχο την κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας που θα αφανίσει την πηγή του κακού: Τις εκμεταλλευτικές σχέσεις ιδιοκτησίας και το κέρδος. Αυτό το δύσκολο έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή και της τέχνης. Μιας τέχνης, όμως, που δεν θα τρέχει πίσω από το κοινό της, αλλά θα το καθοδηγεί. Χρειάζεται, δηλαδή, να δυναμώσει το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο της τέχνης" υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στην έκθεση που επισκέφθηκε ο κ. Κουτσούμπας και φιλοξενείται στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου συμμετέχουν 40 καλλιτέχνες με 52 συνολικά εικαστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αλλά και σύγχρονων μέσων, μεικτών τεχνικών και εγκαταστάσεων. Πολλοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν παρόντες και στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ.Κουτσούμπας: "Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη έκθεση δίνει το έναυσμα για κάλεσμα συμπόρευσης με τους δημιουργούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, καθώς και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου.Το ΚΚΕ παλεύοντας για τα πιο προωθημένα ιδανικά της ανθρωπότητας, έναν αιώνα τώρα, παραμένει πάντα νέο και ικανό να συγκινήσει τους ανθρώπους της Τέχνης, σε όλες τις στιγμές και με όλες τις μορφές της πάλης, ακόμα και σε φάσεις που τα πράγματα μοιάζουν ακούνητα".

«Με μεγάλη μας χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε και επισήμως μια έκθεση αφιερωμένη στον έναν αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τον νέο αιώνα αγώνων και δράσης που ξεκινά», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση η Γιάννα Ποθητού, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης. Σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα έναυσμα για κάλεσμα συμπόρευσης «με τους δημιουργούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, καθώς και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου».

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, η Γ. Ποθητού ευχαρίστησε τους δημιουργούς «που αφιέρωσαν σκέψεις, συναίσθημα, ταλέντο και χρόνο για να τιμήσουν την 100χρονη πορεία του Κόμματος», όπως και αυτούς που προσέφεραν στην έκθεση έργα σημαντικών εκλιπόντων εικαστικών.

Σχόλια