Στον «πάγο» οι σχέσεις Βοργιά - Βρέντζου : "Μαύρη" σελίδα για το Εργατικό Κέντρο

Κρήτη
Στον «πάγο» οι σχέσεις Βοργιά - Βρέντζου : "Μαύρη" σελίδα για το Εργατικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρχε από παλιά “ρήγμα”

Δυσάρεστα γεγονότα συνεβησαν και καταγράφτηκαν στην ιστορία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όταν πρόεδρος και γραμματέας έφτασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια και να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά ακόμα και η προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, χωρίς τελικά να ανταλλάξουν μηνύσεις.

Η “πέτρα του σκανδάλου” για να συμβεί η μεταξύ τους σύγκρουση φαίνεται ότι ήταν οι κλειδαριές στο γραφείο του Γιάννη Βρέντζου, οι οποίες είχαν αλλαχθεί και, όταν ο γραμματέας έβαλε το κλειδί ν’ ανοίξει το γραφείο του, διαπίστωσε το γεγονός και άρχισαν τα προβλήματα!

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου κυρίως μεταξύ των δύο στελεχών του Εργατικού Κέντρου και κλιμάκια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν άμεσα στο σημείο, οδηγώντας τελικά στο Αστυνομικό Μέγαρο τους δύο άνδρες. Και όλα αυτά ενόψει εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΚΗ, που θα διεξαχθούν στο διάστημα από το Σάββατο 17 μέχρι και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Τα αίματα δεν άργησαν ν’ ανάψουν... Οι δύο άνδρες φαίνεται πως πιάστηκαν στα χέρια, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μεγάλη αστυνομική δύναμη έσπευσε στο ΕΚΗ τις πρωινές ώρες χθες. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς, αλλά και ο γραμματέας κ. Βρέντζος, όπως και ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δουκιατζάκης, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Λίγο αργότερα αποχώρησαν χωρίς να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

«Καμία δήλωση για όλα όσα συνέβησαν νωρίς το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς. Ήταν μάλιστα, βγαίνοντας από το Αστυνομικό Μέγαρο, εμφανώς στενοχωρημένος.

«Πήγα το πρωί και οι κλειδαριές είχαν αντικατασταθεί. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και ζήτησα να μου πει τον λόγο που έγινε αυτό. Μετά ξεκίνησαν όλα, και ξαφνικά είδα μπροστά μου τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να με πλησιάζουν για να με προσαγάγουν στο Αστυνομικό Μέγαρο», ανέφερε στο neakriti.gr από την πλευρά του ο κ. Βρέντζος.

«Φύγαμε από το Αστυνομικό Μέγαρο και έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Θα κατέβω με δικό μου ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Βρέντζος.

Υπήρχε από παλιά “ρήγμα

Από την πρώτη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δημιουργείται ρήγμα στις σχέσεις του Στέλιου Βοργιά και του Γιάννη Βρέντζου. Και αυτή η προβληματική σχέση μεταξύ τους, όπως λένε στη “Νέα Κρήτη” άνθρωποι που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον συνδικαλιστικό χώρο των εργατοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, δε βελτιώθηκε ποτέ. Αντίθετα χειροτέρευε διαρκώς, μέχρι που φτάσαμε στις χθεσινές πρωτοφανείς καταστάσεις.

Φαίνεται μάλιστα να έχουν γίνει κατά το παρελθόν και παρατηρήσεις από τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά προς τον Γιάννη Βρέντζο αναφορικά με τη στάση που ο δεύτερος τηρούσε απέναντι στην κυβέρνηση σε θέματα διεκδίκησης δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την έννοια ότι σε αυτά τα ίδια ζητήματα τόσο ο κ. Βρέντζος όσο και η προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΗ κατέβαζαν τους εργαζόμενους στον δρόμο, και μάλιστα μαζικά. Ήταν ακόμα τότε που πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ήταν ο Σωκράτης Βαρδάκης, πριν εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Συνεπώς, η χθεσινή ένταση στα γραφεία του ΕΚΗ δεν ήταν κάτι ξαφνικό σε όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Βέβαια, δεν είναι και συνηθισμένο το γεγονός να πιάνονται στα χέρια πρόεδρος και γραμματέας στο ΕΚΗ, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τους εργαζόμενους, τους οποίους και εκπροσωπούν. Θα έλεγε μάλιστα κάποιος ότι αυτή η κατάσταση κατά κάποιο τρόπο “οπλίζει” με επιχειρήματα το ΠΑΜΕ, που δε χάνει ευκαιρία διαρκώς να βγάζει ανακοινώσεις κατά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, γράφοντας περί «κυβερνητικού συνδικαλισμού». Μια κατηγορία που εξαπολύει σε πανελλαδικό επίπεδο εναντίον και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί στο εξής αυτή η αντιπαράθεση, με τον Γιάννη Βρέντζο να δηλώνει ότι θα κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο, για να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον μέχρι σήμερα ισχυρό Στέλιο Βοργιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News